در طول زندگی مشترک، لحظاتی وجود دارند که شیرینی زندگی کمرنگ‌تر شده و رابطه‌ی بین دو نفر به خوبی پیش نمی‌رود. انواعی از عادات و رفتارها می‌توانند سبب بروز این مشکلات زناشویی شوند. اما مهم است که بدانید هیچ‌گاه برای تغییر عادات دیر نیست. درادامه چندین عادت اشتباه بین زوجین را بررسی می‌کنیم که همین امروز نیز می‌توانید آنها را از خود دور کنید.

اعتیاد از هر نوع

رفتار معتادگونه در هر سطحی و نسبت به هرچیزی مانند شبکه‌های اجتماعی، غذا، الکل و یا حتی خرید می‌تواند ازدواج را آزاردهنده کند. دکتر لیزا باهار، تراپیست امور ازدواج از کالیفرنیا، خاطر نشان می‌شود که اعتیاد می‌تواند به یک شخص سوم در رابطه شما بدل شود و همین موضوع باعث عدم اعتماد، خشم و همچنین شرمساری بی‌مورد طرفین گردد. رهایی از چنین اعتیادهایی می‌تواند سخت باشد و اولین نکته این است که خودتان باید برای رهایی از این عادات پیش‌قدم شوید.
زمانی را که صرف اینستاگرام و… می‌کنید می‌تواند بهترین لحظات زندگی را با شریک شما رقم بزند. در نتیجه سعی کنید حداقل استفاده از شبکه‌های اجتماعی را در تخت‌خواب، میز غذا و مواردی از این دست محدودتر کنید.

 عدم ارتباط

اکثر مکالمه‌هایتان به مشاجره ختم می‌شود؟ به یاد داشته باشید ارتباط کلامی بیشتر، سبب شناخت بهتر طرف مقابل از شما و بهتر رفتار کردن او می‌شود. هیچ انسانی ذهن‌خوان نیست. از بیان جملات طعنه‌آمیز و مبهم جدا خودداری کنید و به این نکته توجه کنید که گوش دادن، همواره از صحبت کردن مهم‌تر است. یاد گرفتن مهارت گوش کردن می‌تواند بسیار سخت باشد. برای تمرین آن روبروی هم بنشینید، یکی از شما هر صحبتی که می‌خواهد درباره‌ی دیگری انجام دهد و شما بدون آنکه واکنش و یا پاسخی بدهید باید صحبت‌های طرف مقابل را تکرار کنید. باورتان نمی‌شود اما همین تمرین ساده احتمالا چندین بار برای شما طول بکشد. به یاد داشته باشید عموما خانم‌ها به سختی آنچه در ذهن دارند را بیان می‌کنند، مناسب‌تر است که در ارتباط با آنها مرد فرد پرسش‌گر‌تری باشد. همیشه به اثر ارتباط کلامی ایمان داشته باشید، چون یکی از مهم‌ترین دلایل ازدواج اشتراک احساسات با دیگری است.

مشکلات زناشویی دکتر زهره واثقی

این تکه کاغذ‌های سبزِ آشوب‌برانگیز

طبق پروژه‌ی تحقیقاتی دانشگاه ییل در سال 2013، بیشترین عامل طلاق و مشکلات زناشویی در آمریکا (با آن رفاه نسبی) مسائل مالی بوده است. در طی این تحقیقات معلوم شد که زوجین هنگام مشاجرات مالی، از لحن و الفاظ به شدت خشن‌تری استفاده می‌کنند و عموما این مشاجرات نیز دیر‌تر از ذهن دو طرف پاک می‌شود.
در اغلب موارد افراد نمی‌دانند که چگونه درباره مسائل مالی خود با دیگری صحبت کنند، در نتیجه مشکلات زمانی آشکار می‌شود که دیگر دیر شده است. در این هنگام صحبت‌های طرفین با یکدیگر تهدید‌آمیز نیز می‌شود: «آیا پولت را به طور مخفیانه نگهداری می‌کنی؟» «چرا نسبت به خانواده‌ات انقدرخساست به خرج می‌دهی؟» و همین نوع صحبت کردن است که عامل اصلی ناراحتی‌ها و خشم می‌شود.
سعی کنید نسبت به مسائل مالی با همدیگر حداکثر شفافیت را داشته باشید، شما می‌توانید در مورد قیمت تیشرتی که به تازگی خریده‌اید با همسرتان صحبت نکنید اما درباره خرج‌ها و مسائل مالی بزرگ این حق را ندارید که بدون مشورت کاری راانجام دهید. علاوه بر شفافیت هر یک از شما نیز باید نسبت به مشکلات احتمالی مالی طرف مقابل حساس باشید و به گونه‌ای محبت‌آمیز در این موارد به یکدیگر کمک کنید.

اجازه دادن به کسی تا بین شما و همسرتان قرار گیرد

حتی اگر رابطه‌ای صمیمی با پدر و مادر و یا فامیل‌ها و دوستانتان دارید، بعد از ازدواج خانواده‌ی اصلی شما، محدود به خودتان و همسر و فرزندانتان می‌شود. هیچ‌گاه نباید در مورد راز‌ها و مسائل خصوصی این خانواده اصلی به آشنایان خود چیزی بگویید تا شما را قضاوت کنند.
اگر زمان زیادی را با دوستانتان می‌گذرانید و همسر شما از این موضوع ناراضی است، به خواسته‌هایش توجه کنید. به هیچ‌وجه به دلیل توجه به فرزندتان، همسر خود را نادیده نگیرید. کودکان نیز زمانی حس امنیت می‌کنند که والدین آنها روابط صمیمانه‌ای با یکدیگر داشته باشند.

نزاع‌های غیرمنطقی

این مورد شاید یکی از بدترین مشکلات زناشویی است که خیلی از زوج‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برخی اوقات زمان بیشتری را برای شکایت از موضوعی می‌کنید تا تلاش برای حل آن. اختلافات بین شما و و همسرتان اجتناب‌ناپذیر است اما احترام و اعتماد شما به این اختلافات است که باعث صمیمیت طرفین می‌گردد.
پروفسور مایزر، استاد روانشناسی دانشگاه ویسکانسین، پیشنهاد می‌دهد که وقتی در رابطه، چیزی شما را آزار می‌دهد، ابتدا از خود بپرسید که این موضوع چقدر اهمیت دارد و اگر واقعا آزاردهنده بود، در اسرع وقت آنرا مطرح کنید تا از کینه‌توزی و خشم جلوگیری کرده باشید.

سعی کنید هنگام مطرح کردن موضوع موارد زیر را در نظر داشته باشید:
1. سعی نکنید حق با شما باشد، سعی کنید که مشکل حل شود.
2. دیدگاه شریک مقابل را نیز در نظر داشته باشید.
3. در هر زمان تنها به فکر حل کردن یک مشکل باشید، مسائل گذشته اهمیتی ندارند.
4. هیچ‌گاه طرف مقابل را تهدید نکنید و او را گناهکار نشان ندهید.
نکته‌ی مهم این می‌باشد که اگر بحث شما به نتیجه نرسید و نتوانستید از یکدیگر عذرخواهی کنید، از یکدیگر اجتناب نیز نکنید، می‌توانید به شیوه‌ای دوستانه بارها بر سر یک موضوع صحبت کنید تا به نتیجه برسید.
محققان زندگی 80 زوج میانسال و بزرگسال را بررسی و بر نحوه‌ی بهبود روابط آنها پس از اختلاف تمرکز کرده‌اند، آنهایی که مشکلات را راحت‌تر بیان و به دنبال ارائه راه‌حل بودند، در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت زندگی شاداب‌تری داشتند.
در نهایت سعی کنید همواره و در هرکاری رضایت همسرتان را به عنوان تنها شریک زندگی خود مدنظر بگیرید، از بیان مشکلات نترسید و ابهامات خود را بدون شرمندگی و مسالمت‌آمیز بیان کنید. درصورت ناتوانی در حل مشکلات زناشویی، بهتر است به یک مشاور و متخصص مراجعه کنید.

مشکلات زناشویی دکتر زهره واثقی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x