آرامش و راههای رسیدن به آرامش در زندگی مشترک

  1. خانه
  2. مقالات روانشناسي
  3. آرامش و راههای رسیدن به آرامش در زندگی مشترک

آرامش چیست ؟

آرامش و امنیت روحی مانند غذا و مسکن از نیازهای اولیه انسان می باشد. این آرامش، بعد از ازدواج و بین زن و شوهر باعث دوام بیشتر زندگی و محبت بیشتر بین آنان می شود. 
مهم این است که ما بتوانیم محبت خود را تبدیل به عشق و عشق را تبدیل به آرامش کنیم . 
محبت و مهربانی باعث شادی بین زن و شوهر می شود و از نشانه های رحمت خداوند است. 
هر چه قدر دو طرف بتوانند این آرامش و محبت را در خانه بیشتر نمایان کنند، باعث دلبستگی بیشتر طرف مقابل به زندگی می شوند و دلبستگی بیشتر دوباره باعث آرامش بیشتر می شود .

راههای رسیدن به آرامش در زندگی مشترک

چند فاکتور برای رسیدن به آرامش در زندگی وجود دارد که به ما کمک می کند تا به این دلبستگی و آرامش نزدیک تر شویم :

1- از یکدیگر حمایت کنیم :
زمانی که زن و شوهر از یکدیگر حمایت می کنند به طور غیر مستقیم این مورد را به فرزندان خود نیز آموزش می دهند تا همیشه در زندگی حامی یکدیگر باشند . 
به علاوه این حمایت ها حس زیبایی به طرف مقابل می دهد که باعث حال خوب او می شود و این حال خوب در زندگی منعکس می شود.
2- به حرف همدیگر با دقت گوش دهیم : این هنر بزرگی است که زمانی که با هم صحبت می کنیم، این موضوع از سر وظیفه و بی دقتی نباشد . 
حتی اگر نیاز هست برای روشن شدن منظور طرف مقابل از او سوال بپرسیم تا او نیز متوجه شود که صحبت و دغدغه او برای ما مهم است. این گونه صحبت ها محبت بین زن و شوهر را افزایش می دهد .
3– داشتن اعتماد به یکدیگر : محبت یعنی اعتماد و اعتماد یعنی تعهد . در حقیقت اعتماد، قلب و روح رابطه بین زن و شوهر می باشد. 
بهترین کار این است که رفتار ما به گونه‌ایی باشد که او حس کند ما به او اعتماد داریم . مثلاً گوشی موبایل او را چک نکنیم و یا زمانی که بیرون از منزل است، مدام جویای او نشویم .
4– حفظ حرمت ها : محبت و آرامش یعنی احترام گذاشتن به یکدیگر . متاسفانه امروزه به خصوص در میان برخی از خانم ها این مسئله رعایت نمی‌شود. 
لازم است به خانم های عزیز یادآوری کنیم که همسران شما نیاز دارند تا از زبان شما بشنوند که او فرد موفقی است و دلایل این موفقیت را هم ذکر کنید، یا بیان کنید که چرا همسر شما لایق احترام است ؟ 
مطمئن باشید احترام گذاشتن و حفظ حرمت ها رنگ و بوی زندگی شما را تغییر می دهد.
5– با یکدیگر صحبت کنید : از نشستن پای میز مذاکره با همسرتان نترسید . صحبت کردن با همسرتان به حل هرچه بهتر مشکلات و مسائل منجر می شود.
 صحبت کردن در مورد تفاوت ها و پیدا کردن نقاط مشترک باعث به وجود آمدن محبت می شود . 
مذاکره باید به نحوی باشد که ما آن قدر در مورد مشکلات صحبت کنیم تا از آن ها عبور کنیم و به یک تعادل و اشتراک برسیم که نتیجه آن ایجاد آرامش است .
6-بیان احساسات و عواطف : یکی از مشکلات در زندگی زناشوئی این است که متاسفانه طرفین مهارت بیان احساسات و عواطف خود را ندارند و نمی توانند میزان احترام و علاقه به طرف مقابل را بیان کنند. 
برای برطرف کردن این مشکل می توانیم با همدلی و بیان آن، کم کم راه های مناسب بیان احساسات را پیدا کنیم .

چگونه می توانیم آرامش را به زندگی خود وارد کنیم ؟

باید توجه داشته باشیم که تفاوت های زیادی بین زن و مرد در زندگی مشترک وجود دارد .
مثلاً مردها با حس حمایتگر، تلاش برای تامین هزینه ها و یا هدیه دادن و زن ها با انجام کارهای خانه و نگهداری و تربیت فرزندان، محبت خود را نشان می دهند . 
آگاهی داشتن از این تفاوت های جنسیتی باعث کاهش سوء تفاهم در زندگی مشترک می شود . 
پس بهتر است دوطرف ابراز محبت خود را هم کلامی و هم رفتاری نشان دهند . 
زن و شوهر باید برای هم رفتارهای شادی آور داشته باشند و موجب آرامش هم بشوند . 
از همدیگر حمایت عاطفی و روانی کنند و در همه شرایط زندگی صبور باشند. از خطاهای یکدیگر چشم پوشی کنند و توانایی مدیریت خشم را داشته باشند. که این خود نشان دهنده محبت و احترام است که با رساندن این محبت و احترام به اوج می توانند عشق را و در کنار آن آرامش را تجربه کنند . 
می توانید هر روز یک سوال جالب از همسر خود بپرسید مثل اینکه چه چیزی باعث شد امروز از ته دل بخندد ؟
همیشه نیازهای خود را به زبان آورید . یکی از مشکلات خانم ها این است که نیازهای خود را به زبان نمی آورند اما توقع دارند طرف مقابل، آن ها را متوجه شود.
همیشه قبل از بحث و دعوا لطفاً مطالبی را که می خواهید عنوان کنید را حتماً یادداشت کنید و در مورد آن فکر کنید . 
این نوشتن و فکر کردن باعث کم شدن هیجان آن موضوع می شود و خود به خود از بروز بحث و دعوا جلوگیری می کند و باعث می شود شما در آرامش در مورد آن صحبت کنید . 
لطفاً لطفاً لطفاً هیچ وقت از همسر خود پیش پدر، مادر، خانواده و یا دوستان خود گله و شکایت نکنید.
چون همسر شما در آن زمان آنجا نیست که بتواند از خود دفاع کند و از طرفی هم هر زمان خانواده یا دوستان او را ببینند، رفتار مناسبی نشان نمی دهند چون از او ناراضی هستند و او هم چون در جمع حضور نداشته، نمی توانسته از خود دفاع کند و موضوع را شفاف و حل نماید . 
پس کم کم آرامش زندگی بهم می ریزد . لطفاً به چیزهای کوچک و بی اهمیت در زندگی گیر ندهید، چون در اینصورت هیچ وقت رنگ آرامش را در زندگی نخواهید دید .

چگونه شاد زیستن را تجربه کنیم ؟

شاد زیستن به این معنا نیست که ما همیشه باید شاد و خندان باشیم . شاد زیستن نیاز به زحمت و رنج دارد، چون بخشی از شاد زیستن مربوط به آرامش و صلح درونی شما می شود و بخشی دیگر، به هیجانات و عمل شما بستگی دارد . 

در ادامه مواردی را ذکر میکنیم که به شما کمک میکنند تا رضایت بیشتری از خود داشته باشید و به شاد زیستن نزدیک شوید :

1- سعی کنیم در صورت امکان برای اطرافیان خود کارهایی هر چند کوچک انجام دهیم .
کمک به دیگران ارتباطات ما را قوی تر می کند . این کمک ها نباید حتماً مالی باشد، بلکه ما می توانیم با ارائه دانش، مهارت و زمان خودمان به آن ها کمک کنیم . 
این ارتباط با دیگران عامل مهمی در داشتن آرامش است . ارتباطات با دیگران و نزدیکان باعث ایجاد حس ارزشمندی در فرد می شود . 
2- برای سلامت بدن خودمان اهمیت قائل باشیم . 
ذهن و بدن ما با هم در ارتباط هستند . فعالیت بدنی موجب احساس شادی در شما می شود . می توانیم از ساده ترین فعالیت های ورزشی شروع کنیم.
3- الگوی خواب خود را درست کنیم تا به میزان کافی خواب دریافت کنیم.
4- غذای سالم بخوریم . 
5- نسبت به جهان اطراف آگاه باشیم، چون این آگاهی باعث کاهش بسیاری از استرس های ما می شود . 
6- از نگرانی بابت آینده دست بردارید تا به آرامش کامل برسید . 
7- سعی کنید چیزهای تازه یاد بگیرید. یادگیری باعث افزایش اعتماد به نفس می شود . 
8- برای خود هدف های قابل دست یابی ایجاد کنید . 
این هدف ها باعث ایجاد انگیزه در ما می شود . اهداف دور یا غیر قابل دسترس تنها استرس و نگرانی برای ما به همراه خواهد داشت ، اما هدف های قابل دست یابی باعث افزایش اعتماد به نفس ما می شود . 
8- راه کارهای مقابله با استرس را یاد بگیریم. در زندگی همه‌، استرس های متفاوتی که خارج از اختیار ما می باشند وجود دارد.
اما مهم این است که ما با چه روشی با آن ها برخورد می کنیم ؟ بهترین راه حل کمک گرفتن از یک مشاور خوب می باشد تا به شما مهارت های کنترل استرس و حوادث را آموزش دهد .

رفتارهای سمی که شادی و آرامش را از ما میگیرد

1- سرزنش خود : همه ما یک والد سرزنش گر داریم که هیچ وقت به ما اجازه شادی نمی دهد و همیشه سعی دارد به ما یادآوری کند که این کار را نباید انجام دهیم و یا این کار خوب نیست و مدام در حال سرزنش ما می باشد.
این مسئله باعث از بین رفتن اعتماد به نفس می شود و وقتی اعتماد به نفس ما کاهش یابد، نمی توانیم شاد باشیم . 
پس یادمان باشد ما برای جبران کاستی های خود تلاش می کنیم اما خود را سرزنش نمی کنیم .
2- حس قربانی داشتن : ممکن است مدام خود را قربانی حس کنیم و احساس کنیم تمامی اتفاقات بدون دخالت و اراده ما صورت گرفته است . در این حالت شخص فقط شکایت می کند و هیچ کاری نمی تواند انجام دهد .
3- قضاوت خود : قضاوت خود یعنی من خوب نیستم و باز اشتباه کردم و بعد شروع به سرزنش خود می کنیم پس آرامش نداریم . باید پذیرش خود و مراقبت از خود را یاد بگیریم .
4- محکوم کردن خود : لطفاً نسبت به نیازها و رفع آن ها آگاهی داشته باشید تا بتوانید میزان تقصیر خود را در عدم موفقیت بپذیرید، نه اینکه همیشه خود را محکوم کنید .
5- مقایسه کردن : افرادی که مدام در حال مقایسه خود هستند هیچ گاه آرامش ندارند چون حس کمال طلبی و برتری در آن ها به حدی است که همیشه نگران هستند . 
بهتر است خودتان را دوست داشته باشید و به جای مقایسه با دیگران، امروز خود را با دیروزتان مقایسه کنید و تلاش کنید تا بهترین خود باشید .
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
امیدوارم با مطالبی که ارائه شد بتوانید آرامش خوبی را در زندگی به خود، همسر و فرزندان خود ارائه دهید .
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x