22 توصیه برای اینکه از حال بد خلاص شده و به حال خوب برسیم

  1. خانه
  2. مقالات روانشناسي
  3. 22 توصیه برای اینکه از حال بد خلاص شده و به حال خوب برسیم

وقتی احساس ناراحتی می‌کنید، ممکن است واقعاً سخت باشد که احساس کنید همه چیز قرار است بهتر شود، اما اینطور خواهد شد! همه گاهی اوقات حال بد را دریافت می‌کنند، بنابراین برای احساس غمگینی، عصبانیت، تنهایی یا افسردگی زیاد به خودتان سخت نگیرید. چه با یک حس لحظه‌ای سر و کار داشته باشید یا احساساتتان در دراز مدت تداوم داشته باشند، شما باید مهارت گذر از حال بد به حال خوب را کسب کنید. ما فهرستی از چند ترفند آزمایش شده را جمع آوری کرده‌ایم که می‌تواند به شما کمک کند حالتان را تغییر دهید و احساس بهتری داشته باشید. کنترل وضعیت ذهنی می‌تواند سخت باشد، اما شما می‌توانید این مهارت را کسب کنید.

چطور از حال بد خلاص شده و به حال خوب برسیم؟

How to get rid of a bad mood and get to a good mood?

مهارت های زندگی | تغییر حال بد به حال خوب | چگونه برای خود حال خوب ایجاد کنیم ؟| 22 تکنیک فوق‌العاده برای داشتن حال خوب | چگونه حال درونی خود را خوب کنیم ؟| مهارت رهایی از حال بد

اگر شما در یک دو راهی قرار بگیرید و به شما حق انتخاب بدهند که بین حال خوب و حال بد، به عنوان یک آدم نرمال و سالم بعید می‌دانم شما حال بد را انتخاب کنید. 

هرچند که کم نیستند آدم‌هایی که دانسته به سراغ حال بد می‌روند. چون به واسطه آن حال بد یا به عبارتی به واسطه اینکه ادای حال بد را در می‌آورند بسیار جلب توجه می‌کنند و این جلب توجه به کارشان می‌آید و حاضر نیستند از این وضعیت بیرون بیایند!

ولی بعید می‌دانم شما به عنوان انسان نرمال حال خوب را انتخاب نکنید. حقیقت از این قرار است که ما در زندگی نرمال و در زندگی واقعی‌مان هیچ وقت همچین تعارفی به ما نمی‌شود که: این حال بد این حال خوب، کدام را انتخاب می‌کنی؟

این در حالی است که ما دوست داریم همیشه در حال خوب بمانیم، اگر همچنین اتفاقی هم بیفتد شما حال خوب رو انتخاب می‌کنید. ممکنه بپرسید یعنی حال خوب انتخاب کردنی هست؟ 

دقیقا میخوام بگم بله حال خوب انتخاب کردنی هست و در این مقاله می‌خواهیم این را اثبات کنیم و در مورد 22 راهکار با شما صحبت کنیم.

می‌خواهم با شما در این باره که چطور شما می‌توانید دانسته بروید سراغ حال خوب و چطور می‌توانید حال بد را به حال خوب تبدیل کنید صحبت کنیم.

باورهایی که به ما کمک می‌کند از حال بد گذر کنیم:

1: هیچ کسی جز شما مسئول حال خوب شما نیست !

همه‌ی ما انتظار داریم یک سری آدم‌های اطراف از پدر، مادر و شریک زندگی تا مدیر و  شرکا و هر کس دیگری برای ما یک سری کارهایی را بکنند که حال ما خوب شود. باید این را بدانید که چنین روزی هرگز نخواهد رسید و هیچ کسی جز شخص شما مسئول حال خوبتان نیست.

2:  از هر حال بد می‌شود به هر حال خوبی رسید!

این مورد خیلی امیدوار کننده هست ولی شاید الان که در یک وضعیت ناخوشایندی این مقاله را می‌خوانید و درک این موضوع خیلی باورپذیر نباشد. 

ولی خود من آدمی هستم که از حال خیلی بد به حال خوب رسیده و در اسنای زندگی عادی هم یک روزها یا لحظاتی می‌رسد که حالم بسیار بد می‌شود، ولی با استفاده از همین تکنیک ها یاد گرفتم که چگونه این حال را خوب بکنم.

3:  رسیدن از حال بد به حال خوب یک مهارت آموختنی هست.

در این مهارت نیز با تمرین و تکرار می‌شود مانند همه مهارت‌ها به جاهای فوق‌العاده‌ای رسید و مانند یک ابزار کار همیشه کنار شما باشد.

توصیه‌هایی برای گذر از حال بد و رسیدن به حال خوب:

1) برای حرکت از حال بد به حال خوب لطفا در گذشته گیر نکنید.

عزیزان همیشه همراه من، همه‌ی ما یک گذشته‌ای داریم که ممکن است همه‌ی بخش‌های آن گذشته را دوست نداشته باشیم. 

حتما لحظاتی بوده‌اند که شما آن لحظات را دوست ندارید. در آن لحظات ممکن است اتفاق و یا اتفاقات ناگواری برای شما افتاده باشد، تصمیم غلطی گرفته باشید یا کار بدی انجام داده باشید. 

ولی هر آنچه که بوده سپری شده و تمام شده و یکی از بدترین کارها و به عبارتی بزرگترین جفاهایی که شما می‌توانید نسبت به خودتان داشته باشید، این است که مدام بروید و آن لحظه‌ی بد، خاطره‌ی بد یا اتفاق بد را مرور کنید. 

این مرور به شما هیچ کمکی نمی‌کند جز اینکه حالتان را بد و بدتر می‌کند. در مسیر حرکت از حال بد، از همین حالا تصمیم بگیرید، انتخاب کنید، اراده بکنید که در گذشته زندگی نکنید!

2) آینده هراسی را کنار بگذارید. 

آینده هراسی چیست؟ یک حسی است در درون ما که ما احساس می‌کنیم در یک آینده‌ای که ما با آن خیلی هم شاید فاصله نداریم، اتفاق‌های ناگواری ممکن است برای ما بیفتد. 

صاحب کسب و کار هستید با خودتان می‌گویید: نکنه فروشم خوب نباشه، نکنه من شکست بخورم. صاحب فرزند می‌شوید به خودتون می‌گویید: نکنه در آینده نتونم تربیت درستی رو برای این فرزند داشته باشم. و هزاران نکندهای مختلف در مورد آینده.

آینده هراسی ماحصل زندگی در اجتماعی هست که یک سیاه نمایی دائمی را به ما در مورد آینده القا می‌کند. 

شما چه کسی را دیدید که از او بپرسید به نظر تو فردا چه اتفاقی خواهد افتاد و او بگوید من مطمئنم اتفاق‌های فوق العاده‌ای خواهد افتاد. 

همه می‌گویند امروز را شکر کنیم که شاید فردا بدتر از امروزمان باشد. ما در یک همچین اجتماعی زندگی می‌کنیم و به آینده هراسی عادت کردیم.

اگر نظام باورهایتان را اصلاح کنید شما یک مثبت اندیشی را یاد می‌گیرید و فراموش نکنید که برای یک آدم مثبت نگر مثل من هر فردایی بهتر از امروز خواهد بود. پس به هیچ عنوان آینده هراسی نداشته باشید، چون آینده هراسی از جمله عواملی هست که حال شما را بد می‌کند.

3) خودتان را دوست داشته باشید. 

وقت آن رسیده است که شما نفر اول زندگی خودتان و اولویت خودتان قرار بگیرید. با اینکار رفته رفته حالتان از این که توجه و تمرکز روی خودتان دارید بهتر می‌شود. 

بیایید خودتون رو دوست داشته باشید، چون تا زمانی که خود را دوست نداشته باشید نمی‌توانید دیگران رو دوست داشته باشید.

این جمله را همیشه به خاطر داشته باشید: کسانی که خودشان رو دوست ندارند فقط ادعا می‌کنند کسی دیگر را دوست دارند.

انسانی که خودش را دوست ندارد، نمی‌تواند کسان دیگری را دوست داشته باشد، چون راحت‌ترین کار در این دنیا دوست داشتن خودمان است. 

ما باید به اوج اعتماد به نفس و به اوج عزت نفس برسیم تا حالمان با زندگی‌مان خوب شود.

4) نگاه به اطرافتان بکنید و آدم های دور خود را تصفیه کنید.

دور ما همیشه پر است از آدم‌های نق زن، آدم‌هایی که از آینده نگران هستند و نسبت به وضعیت مدام گله دارند، آدم‌هایی که حوصله حرکت ندارند و…

حالا شما می‌خواهید در نشست و برخواست با همچین افرادی حالتان خوب شود؟ امکان پذیر نیست! 

بر عکس تصور کنید روزی که دور شما پر شد از آدم‌های مثبت اندیش، آدم‌هایی که آینده را خوب می‌بینند، پرتلاش هستند، نگران هیچ چیز نیستند و در اوج امیدواری و مثبت نگری جلو می‌روند. 

حالا به حال خوب رسیدن در گروه دوم راحت‌تر هست یا در گروه اول؟ 

صد البته که گروه اول اصلا نمی‌گذارد که حالتان خوب شود. پس همین الان یک نگاه به اطرافتان بیاندازید. 

آدم‌های منفی‌نگر، آدم‌های بی‌حال، آدم‌هایی که فردا را تیره و تاریک می‌بینند برای شمایی که می‌خواهید رشد کنید و به یک پله بالاتر فکر می‌کنید، مناسب نیستند. پس وقت آن رسیده که آدم‌های دور خود را الک کنید!

5) یکی از مهم ترین توصیه ها این است که ، به هیچ عنوان اخبار نبینید. بله « به هیچ عنوان ».

واقعا به چه درد شما می‌خورد که ببینید در کجای دنیا در گوشه‌ای چه اتفاقی افتاده؟ تا به امروز هم صبح تا شب پای اخبار بودید یا در گروه‌های مختلف خبری عضو بودید، یا در اینستاگرام شبکه‌ها و پیچ‌های خبری و فالو کردید چه فایده‌ای برایتان داشت؟

یک دوستی می‌گفت اینجوری هم که بی‌خبر نمیشه! وقتی در جمعی صحبت می‌کنند، من نمیتونم جواب بدم، نمیتونم وارد بحث بشم میگن فلانی اصلا از گود خارج هست. بگذارید بگویند. چه ایرادی دارد. چون دانستن این موضوع هیچ دردی از ما را دوا نمی‌کند. 

اگر بدانید که در تحریریه‌های خبر چه اتفاقاتی می‌گذرد، اگر بدانید که خبرنگاران نویسندگان چقدر دنبال تیترهای منفی هستند تا بیشتر دیده بشوند و بیشتر خوانده شوند، آن موقع بیشتر به این نکته پی می‌برید که چه میزان خبر و اخبار حال ما را بد می‌کند. 

اگر می‌خواهید حال خوب پیدا کنید قویاً توصیه می‌کنم اخبار نبینید!

6) لذت‌های کوچک برای خودتان خلق کنید. 

دوستان، بازی کردن با یک گل می‌تواند فوق‌العاده لذتبخش باشد. دم کردن چای و نگاه کردن به بخاری که از استکان چای‌تان بیرون می‌آید، می‌تواند فوق‌العاده لذتبخش باشد. 

خواندن یک قطعه شعر کوتاه می‌تواند خیلی لذتبخش باشد. به هم پیوستن اینها هست که حال آدم را خوب می‌کند. 

  • شاید شما منتظر هستید، در بزنند، ده میلیارد پول به شما بدهند، تا حالتان خوب شود! 
  • شاید منتظر هستید از بابت یک چیزی که نگران بودید، با شما تماس بگیرند و بگویند آن مسئله برطرف شد!
  • شاید منتظر هستید بگویند لاتاری آمریکا نتیجه‌اش آمده و اسم شما هم در بین برگزیدگان هست و اینگونه حال شما خوب شود!

این اصلا هنر نیست، این تکنیک نیست، این فن نیست. حتی اگر بلد نباشید و مهارت حال خوب را نداشته باشید لاتاری آمریکا می‌تواند سه ماه شش ماه نه ماه یک سال حال شما رو خوب بکند. 

مهم این هست که شما از هیچ بتوانید حال خوب بسازید. برای همین هم توصیه می‌کنیم لذت‌های کوچک برای خودتان خلق کنید. به هم پیوستن این لذت‌ها حال خوب در شما به وجود می‌آورد.

7) هدفمند و با برنامه زندگی کنید. 

هیچ چیزی به اندازه هدفمندی برای آینده نمی‌تواند معنای زیستی را در شما افزایش دهد و وقتی که معنای زیستی در شما بالا می‌رود و افزایش پیدا می‌کند به همان نسبت هم شما می‌توانید سریع‌تر از حال بد به حال خوب حرکت کنید.

نکته‌ای که لازم است بدانیم این است که، اصلا قرار نیست حال ما در زندگی بد نباشد، قرار نیست اتفاق‌های بد برای ما نیفتد، قرار نیست ما از اطراف خود اخبار بد دریافت نکنیم. 

مهم این هست که این تکنیک‌ها را آنقدر تمرین کنیم که سریع‌تر و در کمترین زمان از حال بد به حال خوب حرکت کنیم. 

هر چه فرد هدفمندتری باشید و هر چه معنای زیستی پررنگ‌تری داشته باشید، این تکنیک و مهارت‌ها سریع‌تر روی شما جواب می‌دهد. 

وقتی که با برنامه زندگی می‌کنید شما اصلا فرصت حال بد ندارید. بر این اساس توصیه می‌کنیم، مهارت زندگی با برنامه را یاد بگیرید. این می‌تواند حال خوب شما را تقویت کند.

8) علت حال بد خود را صادقانه پیدا کنید.

بپذیرید که چه چیزی واقعاً حال شما را بد می‌کند. اگر متوجه شدید که در خلق و خوی بدی هستید، چند لحظه با خودتان خلوت کنید – آیا اتفاقی افتاده که احساساتم را تحریک کند؟ 

ممکن است دقیقاً بدانید که چه چیزی شما را آزار می‌دهد! مانند جدایی اخیر، مشکل در محل کار یا دعوا با کسی که دوستش دارید. 

اما گاهی اوقات، تشخیص این موضوع کمی سخت‌تر است، مانند احساس ناکافی بودن یا غرق شدن در وضعیت جهان. 

در هر صورت، به‌طور شگفت‌آوری می‌تواند به حال خوب برسید اگر به سادگی اذعان کنید چه چیزی واقعاً شما را آزار می‌دهد.

9) برای رسیدن به حال خوب اقدام کنید.

اگر متوجه شدید چه چیزی اشتباه است، به این فکر کنید که آیا کاری وجود دارد که می‌توانید برای بهبود مشکل انجام دهید یا خیر؟ اگر وجود دارد، برای چند قدمی که ممکن است برای شروع تغییر آن بردارید، طوفان فکری کنید.

اگر به نظر می‌رسد که نمی‌توانید مشکل را بفهمید، سعی کنید برعکس آن را از خود بپرسید: چه چیزی لازم است تا احساس شادی بیشتری داشته باشید؟

اگر احساس ناراحتی می‌کنید اما به نظر می‌رسد دلیل خاصی برای این کار وجود ندارد، ممکن است افسردگی را تجربه کنید. اگر فکر می‌کنید ممکن است چنین باشد، ایده خوبی است که با روانشناسی حاذق صحبت کنید.

10) افکار خود را مدیریت کنین.

تمرین کنید به افکاری که در مورد خودتان دارید توجه کنید. وقتی متوجه شدید که منفی فکر می‌کنید، از خود سؤالاتی بپرسید: 

  • آیا این را به بهترین دوستم می گویم؟ 
  • یا اگر می‌شنیدم بهترین دوستم در مورد خودشان چنین می‌گوید، چه می‌گویم؟ 

سپس خود را به چالش بکش تا با مهربانی با خودت صحبت کنی، همانطور که با آن دوست صحبت می‌کنی.

به عنوان مثال، به جای اینکه فکر کنید، “من در آن آزمون مردود شدم – من خیلی بی ارزش هستم!”، می‌توانید فکر کنید، “من قصد دارم برای مطالعه بهتر برنامه‌ریزی کنم تا دوباره این اتفاق نیفتد. می‌دانم که می‌توانم خود را بهبود بخشم.”

این می‌تواند در ابتدا بسیار سخت باشد، اما با تمرین آسان‌تر می‌شود. فقط با یادگیری توجه به افکار خود شروع کنید، سپس سعی کنید آنها را با اظهارات امیدوارکننده‌تر و مثبت جایگزین کنید. افکار ما این قدرت را دارند که دنیای اطرافمان را به بهتر یا بدتر تغییر دهند. 

افراد شاد لزوماً کسانی نیستند که بهترین شرایط را دارند. آنها کسانی هستند که بهترین نگرش‌ها را دارند!

11) از طبیعت کمک بگیرید.

اگر می‌توانید، سعی کنید مدتی را در یک محیط طبیعی مانند پارک، جنگل یا حتی حیاط خلوت خود بگذرانید. یا حتی آفتاب بگیرید. 

این چیزی فراتر از صرفاً یک روش سرگرم کننده برای گذراندن یک بعدازظهر است. بودن در طبیعت در واقع به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند. همیشه اینطور بوده که طبیعت حال خوب می‌سازد.

تصور می‌شود که نور خورشید با افزایش سطح ویتامین D بر خلق و خوی شما تأثیر می‌گذارد. سطوح پایین ویتامین D با افسردگی مرتبط است، اما حتی 10 تا 20 دقیقه زیر نور خورشید می‌تواند به بدن شما کمک کند تا شروع به ساخت بیشتر این ماده مغذی مهم کند.

12) بخندید!

چیزی را تماشا کنید یا بخوانید که همیشه باعث می‌شود بخندید. ممکن است به نظر برسد که برای خندیدن باید روحیه و حال خوب داشته باشید، اما خندیدن در واقع می‌تواند به بدن و ذهن شما احساس بهتری بدهد.

وقتی می‌خندید، هوای بیشتری تنفس می‌کنید و مغزتان اندورفین ترشح می‌کند، بنابراین از نظر جسمی احساس آرامش و شادی بیشتری می‌کنید. سعی کنید یک فیلم خنده داره حتی احمقانه، ویدیوی استندآپ یا برنامه تلویزیونی را برای تقویت سریع خلق و خو تماشا کنید.

همچنین ممکن است یک کتاب خنده دار، کمیک استریپ یا مجله بخوانید. به یک نمایش کمدی بروید یا خاطرات خنده دار را برای دیگران تعریف کنید.

اگر هیچ چیز دیگری جواب نمی‌دهد، خود را مجبور به خنده ساختگی کنید. سعی کنید با صداهای احمقانه مختلف نیز بخندید. معمولا طولی نمی‌کشد که این به قهقهه‌های تمام عیار تبدیل شود.

13) آشپزی کنید.

با پختن یک خوراکی خوشمزه خود را شاد کنید. هنگامی که احساس ناراحتی می‌کنید، آشپزی و پختن غذا می‌تواند راهی عالی برای تقویت روحیه شما باشد.

اندازه گیری مواد تشکیل دهنده و پیروی از یک دستور پخت می‌تواند به شما حس کنترل بر محیط را بدهد. همچنین باید روی کاری که انجام می‌دهید تمرکز کنید، که می‌تواند به دور کردن ذهن شما از آنچه شما را آزار می‌دهد کمک کند. و در پایان، چیزی واقعاً خوشمزه برای لذت بردن خواهید داشت!

14) از وجود افراد ارزشمند و دوست داشتنی زندگی خود بهره ببرید.

با میل به منزوی کردن خود در زمانی که از پا افتاده‌اید و حال بدی دارید مبارزه کنید. اعتراف اینکه به کسی نیاز دارید که به او تکیه کنید می‌تواند سخت باشد، اما این کار واقعاً شجاعانه است.

اگر کسی در زندگی شما وجود دارد که به شما احساس آرامش می‌دهد، به او بگویید که نیاز دارید سر روی شانه‌اش بگذارید. هر کسی که هست، یکی از اعضای خانواده، دوست، معلم یا همکار. از آنها بخواهید که مثلا با هم قهوه بخورید، یا مثلا با شما به پیاده روی یا حتی چت تصویری بیایند.

اگر احساس می‌کنید کسی را ندارید که بتوانید با او صحبت کنید، سعی کنید در یک کلاس شرکت کنید یا به یک باشگاه بپیوندید تا با افراد جدید آشنا شوید. همچنین می‌توانید با یک درمانگر صحبت کنید – شنیدن نظر حرفه‌ای در مورد وضعیت شما می‌تواند واقعاً حال خوب به شما بدهد.

همچنین بسیار مهم است که اگر کسی در زندگی شما وجود دارد که باعث می شود نسبت به خودتان احساس بدی داشته باشید، اگر می‌توانید زمان خود را با او محدود کنید.

15) افکار خود را بنویسید.

افکار خود را روی کاغذ بیاورید تا به شما کمک کند آنها را مرتب کنید. هدف گذاری و شکرگزاری می‌تواند یک راه واقعا قدرتمند برای سازماندهی افکار شما و به دست آوردن شفافیت باشد.

خاطرات نویسی هم در حال خوب بسیار موثر است. خاطرات شما فقط برای شماست می‌توانید آن را برای همیشه نگه دارید، یا می‌توانید به محض پایان نوشتن، صفحه را پاره کنید. 

فقط بنشینید و شروع به نوشتن افکار خود در زمانی که به سراغتان می‌آیند، نوشتن یک شکل عالی و بی‌هزینه برای ابراز وجود است.

مواردی را فهرست کنید که باید بابت آنها شکرگزار باشید. اگر احساس ناراحتی می‌کنید، احتمالاً به این دلیل است که احساس می‌کنید چیزی در زندگی شما کم است. 

با این حال، هر کسی حداقل چند چیز برای شکرگزاری دارد. سعی کنید این موارد را یادداشت کنید، و زمانی که نیاز به یادآوری چیزهای خوب زندگی خود دارید، دفتر شکرگزاری خود را بررسی کنید.

اگر فکر کردن به چیزی که در حال حاضر برایش ارزش شکرگزاری قائل هستید سخت است، از چیزهای کوچک شروع کنید، مثلا اینکه امروز به اندازه کافی غذا خورده‌اید یا اینکه امن و گرم هستید. حتی می‌توانید برای خاطرات شاد یا افراد خاصی در زندگی خود سپاسگزار باشید.

اگر این موارد را به طور منظم تصدیق کنید، در واقع می‌توانید متوجه چیزهای حال خوب کن در زندگی خود شوید.

16) برای تفریح خود ارزش قائل شوید.

کمی برای استراحت کردن وقت بگذارید. گاهی اوقات، استرس به حدی افزایش می‌یابد که بر کل خلق و خوی شما تأثیر می‌گذارد، حتی اگر متوجه آن نباشید. 

کمی وقت بگذارید که حتما تفریح کنید یا فقط برای خودتان باشد. شاید فقط بتوانید چند دقیقه وقت بگذارید یا شاید بتوانید برنامه خود را برای یک روز کامل تفریی خالی کنید. برای مثال، ممکن است:

• حمام طولانی بگیرید یا به استخر بروید.
• به موسیقی گوش دهید (یا به کنسرت بروید).
• با حیوان خانگی وقت بگذارید یا به باغ وحش و پرندگان بروید.
• زمانی را در طبیعت بگذرانید.
• کتاب بخوانید.
• چند کار (کوچک) را از لیست کارهایتان انجام دهید.
• یک پازل بچینید.
• یوگا انجام دهید.
• به دیدار اقوام بروید.

17) کارهای خیر انجام دهید.

با نشان دادن مهربانی به دیگران حال خوب بسازید. حتی یک حرکت کوچک که به شخص دیگری کمک می‌کند می‌تواند به شما کمک کند حال خوب و احساس بهتری داشته باشید. 

نه تنها نسبت به کاری که انجام دادید احساس خوبی خواهید داشت، بلکه می‌تواند به شما کمک کند آنچه را که در حال بد گذراندن آن از دید دیگری هستید ببینید. برای مثال، ممکن است:

• پول یا اقلام را به امور خیریه اهدا کنید.
• کار داوطلبانه انجام دهید.
• یادداشتی عاشقانه بنویسید.
• یک دوست بیمار را با ناهار غافلگیر کنید.
• برای احوالپرسی با یکی از بستگان تنها تماس بگیرید.

18) مراقب تغذیه خود باشید.

انتخاب‌های سالم داشته باشید و وعده‌های غذایی را در زمان‌های منظم بخورید. وقتی از یک رژیم غذایی سالم پیروی می‌کنید، مغز و بدن شما هر دو حال خوب خواهند داشت. 

علاوه بر این، احساس خوب نسبت به انتخاب‌هایی که انجام می‌دهید می‌تواند به افزایش عزت نفس شما کمک کند و باعث شود احساس کنید که کنترل بیشتری بر زندگی خود دارید.

هر 3-4 ساعت یک وعده غذایی بخورید، و عمدتاً به انتخاب‌های سالم مانند مصرف پروتئین‌های بدون چربی، میوه‌ها و سبزیجات فراوان و غلات پایبند باشید.

از خوردن غذاهای حاوی قند یا کربوهیدرات‌های تصفیه شده پرهیز کنید. اینها می‌توانند بعد از چند ساعت باعث از بین رفتن انرژی شما شوند که می‌تواند بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد.

کمبود برخی ویتامین‌های گروه B در واقع می‌تواند منجر به افسردگی شود. حتماً مقدار زیادی سبزیجات برگ‌دار، مرغ، تخم مرغ، لوبیا و مرکبات که همگی سرشار از این مواد مغذی هستند، مصرف کنید.

اسیدهای چرب امگا 3 نیز می‌توانند به تثبیت خلق و خوی شما کمک کنند، بنابراین از ماهی‌های چرب مانند سالمون، تن و شاه ماهی استفاده کنید.

هوس یک خوراکی شیرین را کنترل کنین که قند به افسردگی کمک می‌کند. در عوض از یک تکه شکلات تلخ لذت ببرید، که ممکن است به بهبود خلق و خوی شما کمک کند و در عین حال سطح استرس شما را کاهش دهد.

19) خواب با کیفیت را در اولویت قرار دهید.

خواب فقط برای بدن شما نیست، بلکه برای ذهن شما نیز هست. خواب خوب شبانه می‌تواند به شما در پردازش احساسات، پاکسازی ذهن و جوانسازی بدن و حال خوب کمک کند.

بنابراین اگر احساس ضعف می‌کنید، سعی کنید زود بخوابید تا روز بعد حال خوب داشته باشید. یا در وسط روز چرت بزنید تا ببینید که آیا خلق و خوی شما بعد از مدت کوتاهی چشم بستن تغییر می‌کند یا خیر.

اگر خوابیدن در شب برایتان سخت است، هر شب قبل از خواب حدود یک ساعت وقت بدون موبایل به خود اختصاص دهید و کاری آرامش بخش انجام دهید تا آرام شوید. همچنین اگر اتاق خواب شما تاریک، خنک و ساکت باشد، کمک خواهد کرد.

20) مدیتیشن را تمرین کنید.

روز خود را از صبح (یا هر زمان که به آن نیاز دارید) با یک جلسه مدیتیشن 10 دقیقه‌ای شروع کنید. یک مکان راحت پیدا کنید و اگر مبتدی هستید، مدیتیشن ضبط شده می‌تواند مفید باشد. 

مدیتیشن می‌تواند در هر زمانی از روز به شما کمک کند اگر احساس ضعف دارید. ویدئویی را انتخاب کنید که آرام‌بخش باشد و به تأثیر چند دقیقه تمرکز به خودتان توجه کنید.

21) فعالیت‌های ذهن آگاهی را امتحان کنید.

ذهن آگاهی یعنی حضور کامل در هر کاری که انجام می‌دهید. چه این که نفس عمیق بکشید، ریلکس کنید، به یک صوت آرامش بخش گوش دهید یا یک منظره آرام‌بخش را ببینید. هر کاری که انتخاب می‌کنید، فقط به لحظه حال توجه کنید.

این دست فعالیت‌ها را در طول روز پخش کنید تا لحظه‌های متعدد آرامش و شفافیت را به خود بدهید. حتی می‌توانید وعده‌های غذایی خود را به یک فعالیت ذهن آگاهی تبدیل کنید. هنگام غذا خوردن، تمام حواس خود را درگیر کنید و از بافت، طعم و عطر غذا لذت ببرید.

22) در صورت نیاز به دنبال کمک حرفه‌ای باشید.

گاهی اوقات، ما نیاز به حمایت اضافی داریم. و این اشکالی ندارد. اگر کنار آمدن با حال بد برای رسیدن به حال خوب برایتان سخت است، با یک متخصص صحبت کنید. آنها می‌توانند تکنیک‌ها و بینش‌های متناسب با موقعیت منحصر به فرد شما را ارائه دهند.

این امر به ویژه در صورتی مهم است که مشکوک هستید که خلق و خوی پایین شما به دلیل افسردگی، اضطراب یا وضعیت سلامت روانی است. اگر احساس می‌کنید که در حال بدتر شدن هستید، کمک بگیرید.

اگر بیشتر اوقات با احساس ناراحتی دست و پنجه نرم می‌کنید، ممکن است افسرده باشید یا ممکن است مسائل حل نشد‌ای در زندگی خود داشته باشید که به خوبی با آنها کنار نمی‌آیید. 

داشتن فردی که با او صحبت کنید می‌تواند بسیار کمک کند، و یک درمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا راهبردهایی را برای مدیریت استرس خود، تعادل افکار منفی و مقابله با روابط شخصی سخت یاد بگیرید.

زندگی پستی و بلندی‌های زیادی دارد. در حالی که این طبیعی است که گاهی اوقات احساس ناراحتی کنید، پیدا کردن راهی برای حال خوب ممکن است نیاز به آزمون و خطا داشته باشد. همه چیز در مورد کشف این است که وقتی نیاز به تقویت حال خوب دارید چه چیزی جواب می‌دهد؟

هیچ اشکالی ندارد که برای سلامت روان خود کمک بگیرید. در واقع، اعتراف به قدرت زیادی نیاز دارد که چه زمانی می‌توانید از یک دیدگاه بیرونی برای کمک برای حال خوب استفاده کنید!

در حقیقت موفقیت به هیچ وجه شانسی نیست
و شرایط و قوانین خاص خودش را دارد
 در این بین تحمل سختی انسان‌‌ها
بیشترین تفاوت را بینشان ایجاد می‌‌کند

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x