اگر همه‌ی داشته‌های یک انسان را از او بگیرید و فقط یک آیتم را به او بدهید، با کمک همان یک آیتم آن انسان می‌تواند همه‌ی داشته‌هایش را برگرداند و به اوج هم برسد و آن چیزی نیست جز انگیزه ! انگیزه‌ برای رشد و پیشرفت…
حال برعکس اگر به یک انسان همه‌ی ابزارهای موفق شدن را بدهید و دکمه‌ی انگیزه آن را خاموش کنید، آن انسان به هیچ جا نخواهد رسید و بدون انگیزه نمی‌تواند حتی یک پله بالاتر برود. آیا شما انسانی با انگیزه‌ هستید؟ اگر هستید که بسیار به شما تبریک می‌گویم اما اگر نیاز به افزایش انگیزه‌ دارید تا پایان، این مطلب را بخوانید.

7 پله طلایی رسیدن به اوج انگیزه در کسب موفقیت

7 golden steps to achieve success in achieving success

عوامل پیشرفت انسان | راه‌های افزایش انگیزه و انرژی | دکتر زهره واثقی | چگونه با انگیزه کار کنیم ؟| تمرین برای افزایش انگیزه | تکنیک ایجاد انگیزه

نظم مهم‌تر است یا انگیزه ؟

قبل از پرداخت به هفت نکته کلیدی برای افزایش انگیزه با یک سوال شروع خواهیم کرد. چند وقت پیش در یک ویدیو این جمله بیان شد که شما برای موفق شدن به انگیزه نیاز ندارید، به دیسیپلین یا نظم شخصی بیشتر احتیاج دارید. یعنی برای موفقیت، انگیزه را کنار بگذارید. 

برای مثال اگر با خودتان می‌گویید باید ساعت شش صبح از خواب بیدار شوید، حتما نظم شخصی داشته باشید و بیدار شوید. نظر شما چیست؟ به نظرتان دیسیپلین شخصی مهم‌تر است یا انگیزه ؟

جواب من این است که این جمله تا حدودی درست است. ولی اینطور نیست که ما دیسیپلین شخصی را با انگیزه مقایسه کنیم! و بخواهیم یکی از این دو را انتخاب کنیم! ما به هر دو احتیاج داریم و ما برای همان دیسیپلین یا جنگیدن و نظم و نظام به انگیزه احتیاج داریم. در کل باید بدانید انگیزه بی‌‍‍‍‌‌‌‌فایده نیست.

شما برای خواندن همین متن هم انگیزه دارید! پس زندگی بدون انگیزه بی‌معناست.

7 توصیه کلیدی برای افزایش انگیزه :

1) نگاه مسئولانه به زندگی داشته باشید:

برای انضباط، برای شادمانی و برای انگیزه به این مورد نیازمندید. تا زمانی که شما فکر می‌کنید هر عامل دیگری جز شما، نتایج زندگی شما را خلق می‌کند، شما منتظر تغییر در عامل بیرونی هستید. 

اما وقتی نگاه مسئولانه دارید باعث می‌شود فکر کنید جز من کسی نیست و من باید بلند شوم و کاری بکنم و خود این نگاه انسان را وادار به حرکت می‌کند.

احساس تنهایی از جنبه‌ی مثبت، در این نوع دیدگاه به وجود می‌آید. باور کنید حواس خدا و خودمان به خودمان باشد کافی است! در واقع بند‌های امید به دیگران را پاره کنید و مسئولیت زندگیتان را به عهده بگیرید. اگر این نوع نگاه در شما انگیزه ایجاد نمی‌کند به اندازه کافی مسئولانه نگاه نکرده‌اید!

2) به نتایج ارزشمند اقدامات کوچک ایمان بیاورید:

این روزها در اینستاگرام یا یوتیوب و فضای‌مجازی زندگی‌های لوکس، ماشین‌های عجیب غریب و صحبت در مورد رشد فردی با ظاهر لوکس، فراوان شده، آنجاست که ذهن ما می‌گوید من کجا و این‌ها کجا؟ من چه زمانی می‌توانم به این انسان‌ها برسم؟ باید حواسمان باشد که انگیزه خود را فدای چنین تفکری نکنیم و فریب ظاهرسازی دیگران را نخوریم!

باور داشته باشیم که هر اقدام کوچکی که انجام می‌دهیم، یک نتیجه ارزشمند برایمان به بار می‌آورد و یک عدد از پازلی است که قرار است یک تابلوی زیبا از زیستن را برایمان تشکیل دهد. 

هیچ تابلوی قشنگی یک تکه نیست، چندین تکه‌ و جزییات کوچک دارد، ما باید به نتایج ارزشمند دست آوردهایمان ولو کوچک باشند، باور داشته باشیم تا انگیزه در ما متزلزل نشود.

3) هیچ موفقیتی اتفاقی نیست:

وقتی باور کنید موفقیت اتفاقی نیست، شما به دنبال فالگیر، رمال و دعانویس نمی‌گردید. بلکه به دنبال پیشرفت، تلاش و آموزش بیشتر می‌روید و انگیزه در شما شکل می‌گیرد. زمانی که بپذیرید همه چیز متکی بر اعمال شماست، با دید باز، با انگیزه‌ی کافی برای آموزش مهارت‌ها یا کسب دانش و تغییرات فردی ملزم، به سمت متخصصان آن روی می‌آورید.

4) هرروز هدف‌هایتان را مرور کنید:

وقتی هدف‌هایتان را مرور می‌کنید، در شما انگیزه ایجاد می‌کند. چنان در مورد هدف‌هایتان تصویرسازی کنید که در شما ایجاد احساس شعف کند. هر چقدر این تصویر دقیق‌تر، واضح‌تر و کامل‌تر باشد، غدد درون‌ریز شما  به سمت آن هدف حرکت می‌کنند. آنها به ما اشتیاق و انگیزه حرکت می‌دهند.

  • غدد درون‌ریز تولیدکننده‌ی اصلی هورمون‌های بدن هستند.
5) به عملکرد روزانه خود امتیاز بدهید:

مثلا به خود امتیاز دهید که امروز از یک تا بیست، چقدر درگیر رسیدن به اهدافم شدم، چقدر مشغول کسب مهارت و دریافت آموزش و انگیزه‌هایم شدم و در مقابل چقدر پای اینستاگرام بودم و… حال فردا چکار کنم یک بشود پنج و پنج در روزهای دیگر بشود هفت؟. 

خوش به حال کسانی که از یک به بیست برسن و آن را حفظ کنند و در واقع انگیزه را در خود زنده نگه داشته‌اند. چون با جدی گرفتن ارزیابی عملکرد خود، امکان ندارد به چیزی که می‌خواهید نرسید. امکان ندارد دستاورد برایتان خلق نشود. پس یک را با حفظ انگیزه و دیسیپلین به بیست برسانید.

6) متمرکز و پیوسته عمل کنید:

دوستان توجه کنید که ما وقت کافی برای رسیدن به همه‌ی کارهای روز خود را نداریم! اگر اهل نوشتن سررسید و سالنامه باشید می‌دانید هر روز چهار الی پنج کار دارید که می‌رسید آنها را انجام دهید و چهار الی پنج کار هست که نمی‌رسید آنها را انجام دهید! و این طبیعی و همه‌گیر است و نباید روی انگیزه ما تاثیر منفی بگذارد.

ما هر روز در زندگیمان با انبوه کار مواجهیم. بپذیریم ما فرصت کافی برای رسیدن به همه‌ی کارهایمان را نداریم! حالا دو آدم را تصور کنید: یک آدمی که پذیرفته فرصت کافی برای انجام کارهایش ندارد. 

پس فقط روی کارهایی که در مسیر اهداف اوست تمرکز کرده و آدم دومی که خودش را به آب و آتش می‌زند و هر کاری پیش می‌آید، می‌کند و لابه‌لای آنها چند کار هم در مسیر هدفش و کار‌هایی که برایشان انگیزه دارد، انجام می‌دهد.

فکر می‌کنید کدام یک از این دو نتیجه‌ی بهتری دریافت خواهد کرد؟ پس فقط متمرکز و پیوسته روی اهدافتان به برایش انگیزه‌ دارید به مدت یک ماه کار کنید! و بدانید معجزه از حفظ انگیزه رخ خواهد داد.

7) در زمان‌هایی که بی‌ انگیزه هستید با خودتان در صلح باشید:

ما تحت تاثیر عوامل محیطی هستیم. ما انسان هستیم. ما تحت تاثیر چیزهایی هستیم که بر روح و روان ما تاثیر می‌گذارند: مثل تغذیه و هورمون‌ها و…

در رشد فردی باید کاری کنیم که این موضوع بالانس شود و زیاد دچار تغییر، یا بالا پایین شدن آن نشویم. اگر در این روزها از نظر نمودار انگیزه پایین هستید، اقدام و عمل هم ندارید و تحصیل نتیجه را هم ندارید! لااقل خود سرزنشگری را قطع کنید.

هیچ آدمی نمی‌تواند ادعا کند تعداد روزهای بی‌انگیزگی او صفر است! اما باید مراقب بود تا زیاد نشود. اگر چنین روزهایی دارید که انگیزه در شما پایین است، فدای سرتان، خودتان را قبول کنید! فقط نگذارید تعداد روزهایی که احساس می‌کنید انگیزه برای کاری ندارید، بالا برود! از طرفی هم اگر الان تعداد آن روزها بالاست آرام آرام تعداد را پایین بیاورید و انگیزه را در خود تقویت کنید.

سخن آخر:

آنچه شما باید انجام دهید این است که در برابر ناملایمات استقامت کنید و شجاع باشید. تسلیم نشو و انگیزه ات را فدا نکن! در علم روانشناسی می‌گویند که عادت در افراد، اغلب بین 21 تا 30 روز پس از اعمال مداوم و بدون وقفه، شکل می‌گیرد.

بنابراین، هرگز از تکمیل اهداف کوچک روزانه خود دست نکشید تا زمانی که دیگر تمایلی به توقف نداشته باشید. وقتی این اتفاق می‌افتد، یک عادت مثبت متولد شده است. و انگیزه در شما مثل چراغی روشن خواهد بود.

در نهایت شما به بزرگ‌ترین کلید برای اثربخشی و اهمیت شخصی دست یافته‌اید. و در می‌یابید دیگر در راه ایجاد یک زندگی سازنده و کامل هستید! و مهمترین فضیلت برای خوشبختی و موفقیت را کسب کرده‌اید، حفظ انگیزه !

پس با این سوال، خود را به چالش بکشید، آیا به دنبال حفظ و ارتقا انگیزه‌ خود در جهت پیشرفت و موفقیت هستید؟ اگر هستید اکنون از یک تا بیست چه امتیازی به انگیزه و عملکرد خود می‌دهید. در این راه کمک متخصصان روانشناس را دریافت کنید و روز به روز به انگیزه بیشتر و امتیاز ارزیابی بهتری دست یابید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x