پیامدهای منفی تماشای پورن یک نگرانی فزاینده در جامعه مدرن است و افراد بیشماری در تلاش برای رهایی از چنگال اعتیاد به پورن هستند. آثار شخصی اعتیاد به پورن می‌تواند مخرب باشد و بر روابط شخصی، سلامت روانی و رفاه کلی فرد و همچنین دوستان و اعضای خانواده‌اش تأثیر بگذارد. در ادامه همراه باشید تا عواقب اعتیاد به پورن و راه‌های عملی رهایی از این اعتیاد را بیاموزیم:

7 تکنیک عملی برای ترک قطعی اعتیاد به پورن

7 practical techniques to stop using porn

دکتر زهره واثقی | عوارض دیدن فیلم های مبتذل | چگونه دیدن فیلم های بد را ترک کنیم | pornography addiction | ترک اعتیاد پورن | دلایل اعتیاد به پورن و خودارضایی

آیا اعتیاد به پورن یک اختلال است؟

اعتیاد به پورن روی دسته‌ای از اختلالات یا هایپر سکشوال ( هایپر سکسولیته یا افزون‌خواهی جنسی ) قرار دارد و به عنوان رفتار وسواسی جنسی محسوب می‌شود. اما امیدی هست! با شناخت نشانه‌های اعتیاد به پورن و به کارگیری سریع استراتژی‌های موثر می‌توان بر این موضوع غلبه کرد و کنترل زندگی خود را دوباره به دست گرفت.

شناخت علائم اعتیاد و آنچه که شما را به تماشای فیلم‌های مستهجن تحریک می‌کند، گامی اساسی برای بهبود و بازیابی کنترل زندگی شماست.

انجام اقداماتی مانند حذف دسترسی، ایجاد یک سیستم حمایتی، توسعه مکانیسم‌های مقابله سالم، دریافت کمک حرفه‌ای روانشناس و سکس تراپیست و تمرین شفقت بر خود، همه اجزای کلیدی یک بهبود موفق هستند.

پرداختن به هر گونه اختلالات روانی زمینه‌ای ناشی از اعتیاد به پورن و یادگیری در مورد آنچه که هنگام مصرف پورن برای مغز شما اتفاق می‌افتد، گام‌های اساسی برای جلوگیری از بازگشت مجدد اعتیاد به پورن در آینده است.

پنج اثر جبران ناپذیر اعتیاد به پورن روی مغز:

  1. اعتیاد به پورن معیارهای زیبایی در مغز را تغییر می دهد:

افرادی که به پورن علاقمند هستند نمی‌توانند بین زیبایی خیالی و حقیقی تفاوتی قائل باشند و فرد معتاد به پورن فراموش می‌کند هنرپیشه‌گان پورن همه گریم هستند. حال فردی با اعتیاد به پورن وارد رابطه عاطفی می‌شود و احساس می‌کند که شریک عاطفی‌اش جالب نیست، جذاب نیست، نه تنها خودش اذیت می‌شود بلکه شریک عاطفی‌اش را نیز آزار می‌دهد یا از دست می‌دهد.

  1. فقط تماشا نمی‌کنی، بلکه وارد آن می‌شوی:

ما در مغز نورون‌هایی داریم به نام میرون نورون. بطور مثال در فضای مجازی فیلمی می‌بینید که فردی جسمی را به سمت دوربین پرت می‌کند و شما بطور ناخودآگاه خودتان را عقب می‌کشید، این واکنش به دلیل وجود این نورون‌ها است.

در دیدن فیلم پورن هم به همین صورت است شما از دیدن بدن برهنه برانگیخته نمی‌شوید بلکه توسط میرون نورون شما خود را جای کارکتر قرار می‌دهید! و همین امر باعث بروز بسیاری از اختلالات جنسی می‌شود.

  1. مغز فردی که به پورن اعتیاد دارد مانند مغز فردی است که به الکل اعتیاد دارد:

بخشی از آزمایشات نشان داده که وقتی عکس حاوی پورن را به افرادی که اعتیاد به پورن دارند نشان داده‌اند، همانند افرادی که به الکل اعتیاد داشتند قسمتی از مغز آنها شروع به فعالیت می‌کرد. قدرت تصمیم‌گیری و اراده در این افراد کاهش پیدا می‌کند و این امر باعث کاهش اعتماد بنفس می‌شود.

  1. رفتارهای خطرناک عصبی و جنسی:

احتمال اینکه افراد پس از اعتیاد به پورن ، یک متجاوز جنسی بشوند زیاد است. افراد مبتلا به اعتیاد به پورن ممکن است دچار اختلال سادومازوخیسم شوند. یعنی از آزار شریک جنسی خود در سکس لذت ببرند یا از اینکه خود آزار ببیند لذت ببرد.

  1. اعتیاد به پورن و خیانت ذهنی در رابطه جنسی:

فرد به دلیل اعتیاد به پورن هنگام سکس فرد دیگری را در خیالش تصور می‌کند و این رفتار دیر یا زود باعث تخریب رابطه عاطفی می‌شود.

من باور دارم که قدرت شفابخشی در ذهن من است
افکار قدرتمند من سلامتی جسمم را به ارمغان می‌آورد
و لحظه به لحظه سلامت‌تر می‌شوم.

راهکارهای ترک دیدن فیلم و تصاویر پورن:

استراتژی‌های متعددی برای غلبه بر اعتیاد به پورن وجود دارد، اما ما بر روی هفت مورد عملی تمرکز خواهیم کرد که می‌توانید از امروز استفاده کنید. 

این استراتژی‌ها برای کمک به افراد در غلبه بر نیاز خود به تماشای منظم پورن، کنترل مجدد زندگی خود و همچنین جلوگیری از اعتیاد دوباره به پورن در نظر گرفته شده است. حواسمان باشد مغز ما انعطاف‌پذیر است و خودش را به آن چیزی تبدیل می‌کند که ما می‌خواهیم!

تکنیک برای ترک اعتیاد به پورن :

1) دسترسی به پورن را حذف کنید:

سایت‌ها، فیلم‌ها و… همه را حذف کنید. حذف دسترسی به پورنوگرافی یک گام مهم در غلبه بر اعتیاد به پورن است. این را می‌توان با حذف تمام مطالب مستهجن بر روی تمام دستگاه‌های الکترونیک خود انجام داد.

حذف دسترسی به پورنوگرافی وسوسه فوری را از بین می‌برد و باعث جلوگیری از اعتیاد به پورن می‌شود. این امر ارتباط بین محرک‌ها و رفتار اعتیادآور را ضعیف می‌کند و مقاومت در برابر هوس‌ها و ایجاد عادات سالم را آسان‌تر می‌کند و رویکردی جامع برای غلبه بر اعتیاد به پورن است.

2) سعی کنید تنها نباشید:

در موقعیت‌های اجتماعی بیشتر قرار بگیرید. وقت بیشتری برای خانواده بگذارید. ایجاد یک سیستم پشتیبان در زمان ترک اعتیاد به پورن می‌تواند شامل مکالمه با دوستان و اعضای خانواده قابل اعتماد، مراجعه روتین به یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا اختلال درمانگر باشد.

3) از روانشناسان متخصص در زمینه‌ی اعتیاد جنسی کمک بگیرید:

با یک کمک حرفه‌ای به این مشکلات پایان دهید. جستجوی کمک برای رفع اعتیاد به پورن برای رسیدگی به علل ریشه‌ای اعتیاد به پورن حیاتی است. درمان می‌تواند به افراد در کشف علل زمینه‌ای اعتیاد به پورن و پیدا کردن راهبردهای مقابله‌ای جدید کمک کند.

برای دریافت کمک حرفه‌ای برای ترک اعتیاد به پورن ، باید از طریق کلینیک‌ها، مطب‌های خصوصی یا پلتفرم‌های آنلاین با درمانگران مجاز یا متخصصان اعتیاد جنسی تماس بگیرید.

4) فعالیت‌های جدید مورد علاقه‌اتان را پیدا کنید:

برای خودتان کارهای معنادار بسازید تا تنوع و سرگرمی بیشتری در زندگی برای خود داشته باشید. جایگزینی عادت تماشای پورن را با فعالیت‌هایی مانند ورزش، مدیتیشن یا کشف علایق جدید می‌تواند به افراد در ترک اعتیاد به پورن کمک کند. درگیر شدن در:

  • فعالیت بدنی
  • دویدن
  • بازی‌های ویدیویی
  • دنبال کردن سرگرمی‌های جدید
  • دوچرخه
  • رقص
  • اشتغال به کار

نمونه‌هایی از جایگزین‌های مفید برای تماشای اعتیادگونه‌ی پورن در هر زمانی است. با پرورش یک عادت مثبت که آزادسازی عاطفی و رضایت معادل را ایجاد می‌کند، افراد می‌توانند به طور موثر عمل مضر درگیر شدن در مصرف پورن را با فعالیت‌های سازنده‌تر و هدفمندتر جایگزین کنند.

5. شفقت به خود را تمرین کنید:

تمرین شفقت به خود برای پاک کردن خود از خطاها و حفظ انگیزه برای اصرار در پیگیری ترک اعتیاد به  پورن ضروری است. با شفقت نسبت به خود، دیدگاه مثبت‌تری نسبت به خود و روند ترک اعتیاد به پورن ایجاد می‌کنید و احساس گناه و شرم را که می‌تواند در طول این راه رایج باشد، کاهش می‌دهد.

اولویت دادن به خودمراقبتی، وقت گذاشتن برای خود، شرکت در فعالیت‌های لذت‌بخش، و تماس با افراد مورد اعتماد برای حمایت، در دوران ترک اعتیاد به پورن ضروری است.

6. با خودتان صادق باشید:

به خودتان حقیقت را بگویید چون در اضطراب، ترس و… افراد به پورن بیشتر توجه می‌کنند. پس پیش از هر چیز باید قبول کنید که شما یک معتاد هستید. هزینه اعتیاد به پورن هم، زمان است. پس باید خودتان را برای مقابله با وسوسه‌ی نگاه کردن به پورن آماده کنید.

بسیار مهم است که اذعان کنیم که عود ممکن است در طول فرآیند ترک اعتیاد به پورن رخ دهد اما دلسوز بودن نسبت به خود و درک اینکه این بخشی از فرآیند ترک اعتیاد به پورن است می‌تواند به افراد کمک کند عزم خود را حفظ کنند.

7. یک برنامه‌ روتین فردی برای خود ایجاد کنید:
  • خواب کافی داشته باشید. بین 7 تا 9 ساعت حتما خواب شبانه داشته باشید. 
  • مدیتیشن انجام دهید. 
  • روزانه 5 دقیقه جایی که راحت هستید بنشینید و سعی کنید به چیزی فکر نکنید. 
  • برنامه‌ی هر روز خود را از شب قبل بچینید تا بیکار نمانید.

سخن آخر :

مهم است که محرک‌ها و عواقبی که معتادان به پورن با آن مواجه می‌شوند را بپذیریم، عوامل بیولوژیکی، نگرش‌های غیرواقعی اجتماعی یا فرهنگی در مورد تمایلات جنسی و شرایط بهداشت روانی ناسالم، مشکلات شروع و حفظ روابط صمیمانه همه محرک‌های اعتیاد به پورن هستند.

درک این محرک‌ها و پیامدهای ناشی از آن می‌تواند به افراد کمک کند تا اقدامات لازم را برای توقف تماشای فیلم‌های مستهجن و ترک اعتیاد به پورن انجام دهند و به مشکلات اساسی که در اعتیاد آنها به پورن موثر است بالغانه رسیدگی کنند.

پرداختن به مسائل زیربنایی سلامت روان، پرداختن به مسائل بهداشت روانی اساسا در غلبه بر اعتیاد به پورن بسیار مهم است. اضطراب و افسردگی معمولاً در افرادی مشاهده می‌شود که با اعتیاد به پورن دست و پنجه نرم می‌کنند. 

  • کسالت 
  • تنهایی 
  • فشار
  • کینه‌ها و عصبانیت‌های حل نشده
  • ترس 
  • ناامیدی 
  • عزت نفس پایین 

از دیگر موارد مشاهده شده در معتادان پورن است.

با دریافت کمک حرفه‌ای متخصصان روانشناس ، افراد می‌توانند توانایی خود را برای اجتناب از موقعیت‌هایی که ممکن است آنها را به تماشای پورن وادار کند، بهبود بخشند و در نهایت به آنها در مسیر ترک همیشگی اعتیاد به پورن کمک می‌کنند. 

در حین درمان اعتیاد به پورن ، روانشناس و روانپزشک شما ممکن است استفاده از داروهایی به عنوان بخشی از برنامه درمانی برای تنظیم سلول‌های مغزی شما که احتمالاً مسئول و کنترل‌گر رفتارها و افکار اجباری هستند، پیشنهاد دهد.

افرادی که به شما می‌گویند نمی‌توانید در این دنیا تغییراتی ایجاد کنید

دو گروه هستند؛

اول، کسانی که از تلاش برای امتحان کردن می‌ترسند

و دوم، آن‌هایی که از موفق شدن شما می‌ترسند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x