اگر  شما انسانی هستید که در زمان آرامش و زمانی که هیچ تنشی به شما وارد نمی‌شود، آرام هستید اما زمانی که فشارها شروع می‌شود، آتش بپا کرده و بهم می‌ریزید، شما انسان آرامی نیستید، شما فقط ذهنتان منتظر فرصتی است که همه چیز راه بهم بریزد. 

تاب آوری و آرامش در لحظات سخت زندگی

آرامش در زندگی

اکثر مردم تا پایان روز احساس خستگی، غرق شدن، استرس و اضطراب می کنند. اما راهی برای یافتن آرامش و آرامش درونی وجود دارد، حتی زمانی که روزتان شلوغ یا پر استرس است.شما شایسته احساس آرامش، تمرکز و کنترل روزتان هستید.

«هر چه یک انسان آرام‌تر شود، موفقیت، نفوذ و قدرت او برای خیر بیشتر است. جیمز آلن نویسنده فیلسوف می گوید آرامش ذهن یکی از جواهرات زیبای خرد است.

تصور کنید که هر روز از خواب بیدار می شوید و احساس سرزندگی و انرژی می‌کنید و آماده هستید تا هر چالشی را که برایتان پیش می آید، بپذیرید.

تصور کنید که در تصمیم گیری های خود اعتماد به نفس و قدرت دارید و می‌دانید که مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد، شما ابزارهایی را دارید که می توانید آن را با لطف و آسانی مدیریت کنید.

چه در یک دفتر شلوغ و چه در خانه کار می‌کنید، حفظ آرامش می‌‍تواند به شما کمک کند تا به آرامش و تعادلی دست پیدا کنید که هر روز شما را با خود همراه می کند.

اگر از شلوغی و شلوغی زندگی روزمره خسته شده اید و احساس می کنید دائماً روی چرخ زندگی می‌دوید و نمی‌توانید نفس خود را تازه کنید نظم آشفته زندگی را بپذیرید.

تصدیق کنید که هرج و مرج بخشی از زندگی است و احساس غرق شدن مشکلی ندارد.پذیرش این واقعیت می تواند به شما کمک کند که کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید.

تاب آوری ، حفظ آرامش و خونسردی در لحظات سخت زندگی

حالا چطور در نود و نه درصد موارد آرامش و خونسردی خود را حفظ کنیم؟ از نمره ی ده به خودتان در خونسردی چه نمره ای می‌دهید؟ 

در زندگی لحظاتی وجود دارد که شما به خودتان حق می‌دهید که عصبانی بشوید، حق می‌دهید صدایتان را بلند کنید و واکنش های همراه با هیجان منفی داشته باشید،حواستان باشد شما با این واکنش‌ها آرامش خود و دیگران را به هم می‌ریزید.

اما در جاهایی که شما می‌توانید افسار این اسب چموش ذهن را بکشید و زمان‌هایی که اجازه نمی‌دهید واکنش عجیب و غریب از خود نشان دهد شما انسان خونسردی خواهید شد.ما اگر بخواهیم روی موضوع خونسردی و حفظ آرامش خود کار کنیم باید حواسمان به دو مسئله باشد.

عصبانیت و بهم ریختن آرامش و خونسردی ریشه در دو عنصر اساسی دارد: 

1- مسائل مربوط به روح و روان 
2- مسائل مربوط به جسم ما 

زمانی که انرژی، قند خون شما بیفتد و گرسنه باشید احتمال عصبانیت و از کوره در رفتن شما بالاست.این مسئله را می‌توانیم در تعادل هورمونی و در تعادل غدد درون‌ریز بدن جستجو کنیم.

در اغلب خانم ها هم چند روز قبل از عادت ماهانه این تعادل هورمونی بهم می‌ریزد و  دچار عصبانیت و افسردگی می‌شوند. در واقع از کوره در رفتن ما به وضعیت جسمانی ما بسیار بسیار مرتبط است.حال راهکار چیست؟

راهکار این است که به وضعیت تعادلی جسم‌تان بسیار اشراف داشته باشید.مثل کسی که می‌داند اگر گرسنه باشد چه اتفاقی می‌افتد.

  • ممکن است در بعضی انسانها به افت نیکوتین مرتبط باشد 
  • ممکن است در بعضی دیگر به کافئین احتیاج باشد 
  • یا اعتیاد نسبی به قهوه باشد و این اتفاق بیفتد ،

انتظاری که وجود دارد این است که بدانید در جسمتان چه اتفاقی افتاده است.

داستان ذهن و عادت ذهن به خونسردی 

کی به شما گفته که وقتی عصبانی می‌شوید کاریزماتیک می‌شوید، وقتی که داد می‌زنید، وقتی که در را می‌کوبید یا صدایتان را بالا می‌برید، چشم غره می‌روید، با ابهت دیده می‌شوید. 

شاید یکی دوبار واقعا با ابهت باشید، ولی اگر هر روز این اتفاق بیفتد از کاریزما و ابهت نتیجه‌ای باقی نخواهد ماند و شما انسانی به نظر خواهید آمد که مدام از کوره در می‌رود و انسان های دور و اطراف شما از خشم مداوم  شما به خداوند پناه  خواهند برد. 

پس شما برای حفظ آرامش و مدیریت آن اول باید بدانید وقتی خونسرد نیستید قشنگ نیستید، با ابهت و حال خوب کن نیستید پس نباید اجازه دهید این موضوع حال خودتان را بد کند.

اول باید بدانیم  وقتی از کوره در می رویم چقدر بد است و بعد به راه های از کوره در نرفتن فکر کنیم.

اگر پدر و مادر هستید و از کوره در می‌روید پس شما پدر و مادر قابل اعتمادی نیستید، فرزندان شما باید هنگام ایستادن، با فاصله از شما بایستند(منظور فاصله فیزیکی نیست). 

اگر پدر و مادری هستید که زود زود از کوره در می‌روید فرزندانتان نمی‌دانند باید با شما چکار کنند، نمی‌داند چه چیزی درست و چه چیزی غلط است،الان شاید با خودتان بگویید مگر می‌شود بچه هفت ساله ، هشت ساله ، ده ساله نداند چه چیزی درست و چه چیزی غلط است؟حتما می‌داند. 

نه فرزند شما نمی‌داند،در برخی موارد خودتان هم نمی‌دانید چه چیزی غلط و چه چیزی درست است.خود شما هم نمی‌دانید چه چیزی باعث می‌شود از کوره در بروید. 

اگر یک سری استاندارد و خط قرمز برای خودتان ساخته‌اید که هرکسی داخل خط قرمز بیاید من داد و بیداد راه می‌اندازم،باید بدانید شما سخت در اشتباه‌اید.  

اگر هم هر وقت دلتان می‌خواهد از کوره در می‌روید ، باید نتیجه‌ی آن را بپذیرید.وقتی خونسردی‌تان را حفظ نمی‌کنید، آدم های دور و بر شما نمی‌دانند باید با شما چگونه رفتار بکنند و وقتی آنها این را نمی‌دانند،در آن زمان دیگر خود واقعی‌شان نیستند.

دیگر همسر شما انسان خالصی نیست که وقتی شما آرام هستید از خود نشان می‌دهد، دیگر فرزندان شما خود واقعی‌شان نخواهند بود و بدانید شما در چنین مواقعی دوست داشتنی نیستید.

اگر این برچسب در وسط پیشانی شما بنشیند که پدر یا مادر من آرامش ندارد، زود از کوره در می‌رود و عصبانی می‌شود در معنای عمومی آن نیز، شما پدر یا مادر دوست داشتنی‌ای نیستید.امیدوارم این به شما تلنگر وارد کند.

جنبه های مثبت تاب آوری و حفظ آرامش در زندگی 

1- خوب فکر کردن

از امروز در مسیر حفظ خونسردی و آرامش حرکت کنید، زیرا زمان‌هایی که آرامش ندارید و خونسرد نیستید،مطمئناً درست فکر نخواهید کرد.زیرا زمان‌هایی که خونسرد نیستید احساسات بر شما غلبه پیدا می‌کند و منطق به پایین ترین حد خود می‌رسد و شما نمی‌توانید تصمیمات درست بگیرید. 

2- حفظ آرامش ، به جای دعوا اجازه بحث وگفتگو را می دهد.

حفظ آرامش به شما این امکان را می‌دهد که در مورد مسائل بحث و گفتگو کنید. اگر آرامش خود را حفظ کنید، می توانید مشکلات را به راحتی و با قطعیت مطرح کنید. 

مشکلات را باید با صبر و حوصله حل کرد. دعوا یا مشاجره‌ی بی مورد راه حلی برای مشکل شما به ارمغان نمی‌آورد و ممکن است همه افراد درگیر را ناامید و آزرده خاطر کند. 

3-در حالت آرامش آگاه و متمرکز هستید.

در حالی که آرام هستید می‌توانید دلیل مشکل خود و چگونگی بروز آن را شناسایی کنید. شما می‌توانید به راحتی و عملاً به آن فکر کنید بدون اینکه اجازه دهید احساسات، قضاوت شما را تحت الشعاع قرار دهد. 

اگر بخواهید مشکل خود را حل کنید، باید متمرکز بمانید، آرامش داشته باشید و سعی کنید احساسی عمل نکنید. آرامش به شما امکان می دهد از علت مشکل آگاه باشید و هوشمندانه عمل کنید.

4- با آرامش می‌توانید قبل از صحبت خود را آماده کنید 

حفظ آرامش به شما زمان کافی می‌دهد تا فکر کنید که در مورد یک موضوع خاص چه بگویید و … . آرامش داشتن به ما کمک می‌کند تا راه حل ها را کشف کنیم یا ایده های خود را برای حل آنها ارائه دهیم. ارائه ایده‌هایمان به شیوه‌ای آرام و جدا از احساسات، می‌تواند تاثیر مثبتی را به تصویر بکشد.

5- آرامش احساس مثبتی به شما می دهد.

آرام ماندن در زمان‌های سخت شخصیت درونی شما را منعکس می‌کند و تاثیر مثبتی را برای دیگران ایجاد می‌کند. شخصیت خود را طوری توسعه دهید که بتوانید با صبر و حوصله و به راحتی با مشکلات خود کنار بیایید.

توانایی حفظ ظاهر آرام (حتی زمانی که در درون، احساس آرامش نمی‌کنیم)، می‌تواند تأثیر بسیار قدرتمندی بر اطرافیان ما داشته باشد. اینکه به خودتان بگویید آرام و با اعتماد به نفس هستید نیز بسیار مؤثرتر از گفتن «عصبی نباشید» است. آن را امتحان کنید. 

راهکار‌های حفظ خونسردی و آرامش 

1- هر زمانی که از کوره در می‌روید یادداشت کنید و در پایان روز با یکسری علامت به خودتان نشان دهید امروز چند بار از کوره در رفتید، وظیفه‌ی شما در زندگی کم کردن این عدد و به صفر رساندن آن است. 

2- زمان هایی که تحت فشار هستید، زمان هایی که به سمت عصبانیت می‌روید، اول به درون خودتان مراجعه کنید و ببینید تعادل جسمی برقرار است یا خیر ؟  

نکند از آخرین سیگار، قهوه و یا غذایی که خورده‌اید بسیار گذشته است. نکند فضای محیط گرم،سرد، تنگ یا تاریک است.حتی ممکن است لباس شما به شما فشار بیاورد. زمانی که می‌بینید که وارد لحظاتی می‌شوید که ممکن است از کوره در بروید به جسم خود مراجعه کنید. 

3- خیلی وقت ها با یک حمایت جسمی از خودتان این مسئله حل می‌شود، اگر هم تعادل جسمی دارید و تعادل روح و روان ندارید، نفس عمیق بکشید و صبر کنید.

4- به زمان اجازه دهید که شما را از بحران عبور بدهد و بعد آن می‌توانید واکنش بهتری داشته باشید.

5- حواسمان باشد چهره ی شما با لبخند و آرامش زیباست، چهره ی شما وقتی عبوس هستید،وقتی قیافه می‌گیرید و صدایتان را بلند می کنید زیبا نیست. 

6- از تجربیات گذشته خود عبرت بگیرید.

از آنجایی که الگوهای چندین دهه یک شبه از بین نمی‌روند، افزایش تاب آوری و انعطاف پذیری شما به معنای جایگزینی آن افکار و رفتارهای خود ویرانگر با افکار سازگارتر است. 

تا زمانی که موقعیت‌های خاصی را که باعث ایجاد استرس شما می‌شود و عواملی که آن را بدتر می‌کنند بررسی نکنید، محکوم به واکنش مشابه در موقعیت‌های آینده هستید. 

هنگامی که مضامین مشترک بین آن تجربیات منفی را شناسایی کردید، می‌توانید پاسخی را در برابر آن‌ها پیش‌بینی کرده و آماده کنید.

7- در صورت لزوم به دنبال کمک و مشاوره حرفه ای باشید.

از متخصص کمک بگیرید.افراد واقعا انعطاف پذیر این واقعیت را درک کرده و می‌پذیرند که نمی‌توانند به تنهایی با همه چیز کنار بیایند.آنها می‌دانند چه کسی به عنوان گوش شنونده عمل خواهد کرد و، صادقانه بگوییم، چه کسی این کار را نمی‌کند! 

ما در مرکز مشاوره دکتر زهره واثقی به شما کمک می‌کنیم تا با تمرین انعطاف‌پذیری و تاب آوری ، قدرت ذهنی شما بهبود یافته و عملکرد کاری و زندگی شخصی شما افزایش یابد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x