تمرین کنید، گوش کنید، تمرین کنید، مشاهده کنید، تمرین کنید و زیاد نگران اشتباه کردن و تپق زدن نباشید.همیشه با صدای بلند و واضح تمرین کنید و زمزمه نکنید.
تپق ممنوع - 11 راهکار ساده و علمی برای سخنرانی

یازده راهکار درست برای مسلط  صحبت کردن با دیگران بدون تپق زدن 

تپق زدن چیست؟
چرا هنگام صحبت کردن دچار تپق می شویم ؟
آیا تا به حال این موضوع توجه کرده‌اید، این حالت(تپق زدن) ریشه در کودکی شما دارد؟
چکار کنیم هنگام حرف زدن دچار تپق نشویم ؟
چکارکنیم با اعتماد به نفس بالا صحبت کنیم؟
یکی از راههای ارتباطی انسان با دیگران صحبت کردن است.( توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران و درجمع سخنرانی کردن)
درهنگام کودکی ممکن است دچار تپق بشویم و سبب شود اعتماد به نفسمان دربزرگسالی با درست ادا نکردن کلمات افت کند. در نتیجه مجبور بشویم با صدای بلند صحبت کنیم.

تپق زدن چیست؟

تپق زدن در لغت نامه دهخدا، تحت عنوان «بر زبان آمدن چیزی به جز مراد و منظور گوینده» معنی شده است.« بدون اراده بیرون شدن کلمه از زبان».

با این 11 راهکار تپق نزنیم .

مورد اول: استرس نداشته باشیم.
یکی از مهمترین عوامل تپق زدن( استرس؛ نداشتن آمادگی و تمرین کم) سبب می‌شود که در هنگام صحبتهایمان دچار اشتباه فراوانی بشویم.
مورد دوم :صاف بایستید.
هنگام حرف زدن با دیگران به نحوه ایستادن خود دقت کنید( صاف بایستید) تا به راحتی و آرامش دم و بازدم داشته باشید.
اگر نشسته می خواهید صحبت کنید اول درست بنشینید. شکمتان را تو بدهید و قفسه سینه تان را بالا ببرید.
مورد سوم:تند تند صحبت نکنید.
شمرده شمرده حرف بزنید.کسانی که عصبی مزاج هستند هنگام صحبت کردن سریع (زمان عصبانیت) دچار تپق می شوند.
آرامش تان را روی نرمال شدن نحوه صحبتتان حفظ کنید. وانمود کنید که عصبی نیستید. 
صحبت کردن با سرعت بالا هیچ کمکی به ادای صحیح و درست کلمات و قابل فهم بودن حرف‌های شما نمی کند.بلکه امکان تپق زدن شما را در سخنرانی‌تان افزایش می‌دهد.
شمرده حرف زدن نه تنها باعث می‌شود که شنوندگان درک بهتری از گفته هاتون داشته باشند،بلکه علایم اعتماد به نفس و خویشتن داری را در لحن شما نمودار می‌کند.
مورد چهارم:  از تپق زدن نترسید.
اگر درصحبتتان اشتباه کردید کافی است اشتباهتان را اصلاح  کنید. 
برای اینکه در سخنوری  قوی و توانا باشید با گوش کردن به نحوه سرعت و ادای کلمات صحبتهای سخنرانان و افرادی که در سخنوری تبحر دارند مثل مجریان رادیو و تلویزیون توجه کنید.
مورد پنجم: صدایتان را ضبط کنید. 
به صدای ضبط شده گوش کنید تا صدای نامعقول را اصلاح کنید. با صدای بلند متون مختلف را رسا بخوانید و تلفظ‌تان را به صورت آرام و درست بیان کنید.
برای این کار روزی ده دقیقه متون مختلف (روزنامه ها) را با صدای بلند بخوانید. 
مورد ششم: بازی کلمات دشوار را انجام بدید.
در این بازی، کلمات دشوار را اگر اشتباه تلفظ کردید،نگران نباشید.کافی است این کلمات را یادداشت کنید و مدام تمرین کنید تا تلفظ صحیحش را یاد بگیرید .
مورد هفتم: با دهان باز صحبت کنید.
سعی کنید بیشتر زمانی که حرف می زنی، با دهان باز حرف بزنید تا لبها و دندانتان از حالت بسته بودن خارج بشوند.با دهن بسته حرف زدن بیشتر شبیه زمزمه می‌ماند تا رسا حرف زدن.
مورد هشتم :فرق بین ادای حروف صدادار وبی صدا را بدانید.
برای ادای حروف بی صدا مثل ب و ت لحظه ای هوا را در گلو حبس کنید تا حروف به صورت آزاد کردن ناگهانی هوا، از حنجره ادا شود. این نوع تلفظ باعث شفاف بیان کردن کلمات می‌شود. 
نفس عمیق بکشید تا بتوانید بلند حرف بزنید، بنابراین قبل از حرف زدن چند نفس عمیق بکشید تا در موقعیت صحبت کردن نفس کم نیاورید،این کار بع=اعث خواهد شد سرعت ادای کلمات پایین بیاید و بیان بهتر بشود.
در هنگام صحبت کردن انعطاف داشته باشید، انتهای جمله معمولی افتان و به آرامی بیان شود.اما ادای آهنگ آخر جملات پرسشی باید خیزان باشد. با صدای بلندتر ادا بشود.
دقت کنید هجاها و کلمات مختلف تاکیدهای مختلفی دارند بیان آهنگین کلمات و جملات باعث فهم بهتر شنونده می‌شود .
برای کنترل تنفستان از دیافراگم کمک بگیرید.در صحبت کردن از کمک ماهیچه‌های شکمتان استفاده کنید، تا درصورت بالا نبردن صدایتان، کلمات را حداقل المقدور به درستی ادا کنید.
موردنهم :آواز خواندن.
به تنهایی آواز بخوانید چون این کار به صدایتان تمرین می‌دهد و کمک می‌کند کلمات را بهتر ادا کنید و فن بیان تان قوی بشود.
برای این کار جلوی آینه تمرین کنید. برای تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط منفی خودتان جلو آینه حرف بزنید. تمرین  کنید یا به وسیله دوربین تصویرتان را ضبط کنید و بعد آن را برسی کنید.
بهتر است بدانید؛ هیتلر برای سخنرانیش ازاین روش برای حرف زدن استفاده می‌کرد. 
مورد دهم: از واژه ها و کلماتی که بلدید و به آن آشنایی دارید استفاده کنید.
واژه هایی که بلدید استفاده کنید،چون استفاده‌ی نابه جا از کلمات سنگین و قلمبه سلمبه سبب تپق زدن تان می‌شود.در عین حال تلاش کنید در یادگیری کلمات جدید فعال باشید. 
مورد یازدهم:  ازگزافه گویی بپرهیزید.
 هنگام صحبت کردن از کلمات و آواهایی که هست و شما بلد هستید استفاده کنید.مسلط صحبت کردن، کار سختی نیست بیشتر از همه نیازمند تمرین و ممارست است.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x