برای دریافت اولین نوبت مشاوره خود، با ارائه کد تخفیف clinic10 به اپراتور نوبت‌دهی کلینیک اندرزگو، 10دقیقه اول از جلسه تراپی خود را هدیه بگیرید.

همانطور که از موضوع مقاله مشخص است در این مقاله درباره‌ی مزایا و مشکلات ازدواج با بچه‌های طلاق صحبت خواهیم کرد. امروزه این موضوع یکی از دغدغه‌های جدی برای جوانان محسوب می‌شود، بنابراین ضرورت دارد که در این مقاله اطلاعات لازم را در دسترس قرار دهیم تا بتوانند قدرت تصمیم گیری بهتری داشته باشند و عوامل خطر آفرین و استحکام بخش یک رابطه‌ی پایدار را بشناسند.

فرصت ها و تهدید هایی که برای ازدواج با بچه‌های طلاق در مقابل شماست

The opportunities and threats that are in front of you to marry the children of divorce

تاثیر طلاق والدین بر ازدواج بچه‌هایشان | فرصت و معایب ازدواج با بچه طلاق | مشکلات روانی بچه های طلاق حتمی است ؟| روانشناس خوب برای مشاوره پیش از ازدواج با بچه طلاق | دکتر زهره واثقی

موضوعیت بچه‌های طلاق در جامعه:

در دنیای کنونی ما انسان‌ها، با افزایش طلاق در جامعه و با بچه‌های طلاق بسیار زیاد مواجه هستیم و متاسفانه نگاه جامعه به بچه‌های طلاق تحت تاثیر باورها و افکار غلط و نادرست است.

این موضوع ممکن است بچه‌های طلاق و یا خانواده‌های آنها را هم در تصمیم گیری نگران کند، و یا در موضوع انتخاب همسر، بچه‌های طلاق را با چالش‌های متنوعی روبه‌رو کند. 

در این مقاله سعی بر این است که درباره‌ی مشکلات و امتیازات ازدواج با بچه‌های طلاق بپردازیم، که هر فردی اگر قصد بر ارتباط و ازدواج با بچه‌ی طلاق را داشته باشند بتواند اطلاعات بیشتری کسب کنند تا تصمیم بهتری بگیرد.

اولین و مهم‌ترین نکته این است که شما باید بدانید که نتیجه گیری درباره‌ی شخصیت یک فرد که صرفاً به دلیل اینکه آن فرد بچه‌ی طلاق است یا به بیان ساده‌تر، یک بعدی از آن فرد را در نظر بگیرید، نادرست و اشتباه است! 

یک انسان ویژگی‌ها، روحیات، اخلاقیات و یا فرهنگ خانوادگی و اجتماعی خاص خود را دارد، بنابراین اگر بخواهید قضاوتی را در خصوص بچه‌های طلاق داشته باشید باید به تمامی ابعاد وجودی او بپردازید.

روانشناسی در خصوص ازدواج با بچه طلاق چه می‌گوید؟

طبق نظریات روانشناسی طلاق والدین عوامل خطر آفرینی ایجاد می‌کند، امّا چیزی به نام یک عامل روانشناختی برای شکست در روابط زناشویی در آینده برای بچه طلاق وجود ندارد، و همانطور که در مطالب بالا گفته شد، درباره‌ی یک موضوع باید تمامی ابعاد را مورد بررسی قرار دهید.

در مقابل نکته‌ی مهم این است که کودکانی که والدین آنها هنوز در حال زندگی کردن با یکدیگر هستند امّا تنش‌های بسیاری را در خانواده تجربه می‌کنند و این موضوع باعث می‌شود که این افراد در معرض آسیب‌های روانی بسیاری قرار بگیرند پس این موضوع فقط به کودکان طلاق خلاصه نمی‌شود! 

بلکه به سایر افراد هم اطلاق می‌گردد. اما بچه‌های طلاق قاعدتا در محیط پرتنشی رشد کرده‌اند و نسبت به سایر افراد طبیعی است که آسیب‌پذیرتر باشند، این آسیب‌پذیری در بعضی مواقع در تمام جنبه‌های زندگی بخصوص ابعاد عاطفی و یا ازدواج  آنها می‌تواند تاثیر بگذارد. 

ازدواج با بچه‌های طلاق که یکی از دغدغه‌های اساسی اغلب خانواده‌هاست و آنها از اینکه بچه‌هایشان با بچه‌های طلاق ازدواج کند یک نگرانی جدی نسبت به آینده‌ی آن دارند.

بچه‌های طلاق طبیعی است که کودکی پرتنشی را تجربه کرده باشند و طلاق در شخصیت کودکان، اثرات مخربی می‌تواند بگذارد. همه‌ی ما انسان‌ها می‌دانیم که طلاق گرفتن زوجین، آسیب‌هایی را برای بچه‌های ایجاد می‌کند. 

امّا صرفا با در نظر گرفتن همین یک نکته، بچه‌های طلاق را نمی‌توانیم قضاوت کنیم! یا آنها را از ازدواج با دیگران نمی‌توانیم منع کنیم. حتی بسیاری از بچه‌های طلاق هستند که در عرصه‌های اجتماعی و در زندگی مشترک بسیار موفق هستند.

بررسی آسیب‌های روانی بچه‌های طلاق :

مسئله مهم اینجاست که با آموزش و تربیت آسیب‌های روانی ناشی از جدایی پدر و مادر را می‌توانید جبران کنید، و این موضوع در شکل گیری شخصیت یک فرد تاثیر بسزایی می‌تواند داشته باشد. 

و کسانی که مراقبان خوبی دارند که بچه‌های طلاق را تحت آموزش‌ و تربیت درست قرار می‌دهند تا بتوانند مواردی از آن آسیب‌ها را پوشش دهند و آنها را برای موقعیت‌های دیگر و یک زندگی بهتر، آماده کنند. و نسبتا آسیب طلاق بر بچه‌ها با آسیب زندگی در یک خانواده پرتنش و ناهنجار یکسان خواهد بود.

تهدید و فرصت‌های احتمالی در ازدواج با فرزند طلاق :

نتایج تحقیقات نشان داده است که بچه‌های طلاق در زمان شروع تشکیل زندگی، احتمالا تجارب و نگرش‌های منفی بسیار همراه خود دارند، که این موضوع بر روی انتخاب اشتباه و ناسازگاری آنها و مشکلات سلامت روان آنها می‌تواند اثرگذار باشد. 

امّا از طرفی دیگر، آنها تجارب مثبتی هم دارند که این باعث می‌شود از اشتباهات والدینشان درس بگیرند و به دنبال آموزش و خدمات مشاوره‌ای برای بهبود رضایت زندگی زناشویی خودشان باشند، و در تلاش برای ایجاد زندگی بهتری برای خود باشند و بهتر از والدینشان هم زندگی کنند.

9 چالش‌ بچه‌های طلاق در روابط بین فردی :

1) اعتماد 

طلاق والدین باعث می‌شود که دیدگاه کودک نسبت به ازدواج تغییر کند. 

از آن جایی که آنها در سنین کودکی با جدال و جدایی والدینشان روبه‌رو بوده‌اند، پس می‌توان گفت که آنها بسیار دشوار به کسی می‌توانند اعتماد کنند. 

این دسته از بچه‌های بعد از بروز هر اتفاق ساده‌ای ممکن است از طلاق و جدایی صحبت کنند. و با خود بگویند: وای الان زندگی ما به سمت جدایی میره. 

بنابراین جلب اعتماد اینگونه افراد بسیار دشوار است، به همین دلیل آنها روابط خودشان را با احتیاط شروع می‌کنند و معمولاً در اعتماد به دیگران به مشکل بر می‌خورند.

  • به عنوان مثال: 

ترس از دست دادن و عدم اطمینان را در رابطه‌ی خود دارند.

  • راه حل:

دوستان عزیز، بهتر است که قبل از ورود به رابطه با بچه طلاق ، در ابتدا کمی درباره این مسائل با او صحبت کنید و حرف‌هایش را بررسی کنید که هدفشان از زندگی مشترک چه چیزی است؟ 

ببنید مفهوم صمیمیت را چگونه برداشت می‌کند؟ و با دقت به حرف‌هایش گوش کنید تا ببینید نظرش درباره‌ی بی‌اعتمادی به همسر، دعوا، مشاجره و طلاق چگونه است؟

اگر صحبت‌هایش را بشنوید، می‌توانید او را بهتر بشناسید و تصمیم بهتری بگیرید. خبر خوب این است که بچه‌های طلاق ممکن است در عشق ورزیدن کمی محافظه کار باشند و نتوانند سریع اعتماد کنند. 

اما بلافاصله بعد از اینکه در کنار شما احساس امنیت و آرامش کردند می‌توانند فضای آرام و سرشار از عشق در محیط خانه برای شما ایجاد کنند.

2) ضعف در بیان احساسات

یکی دیگری از چالش‌های بچه‌های طلاق ضعف در بیان احساسات و نگرانی‌ها و افکار خودشان است.

بسیاری از بچه‌های طلاق سعی بر این دارند که این موارد را در درون خود نگه داری کنند و احساسات خودشان را بیان نمی‌کنند، بلکه آنها برای بازگو کردن هیجانات و افکار خودشان به محیط امنی از خانه احتیاج دارند.

در حالی که بچه‌های طلاق والدینشان را درکنار خودشان نداشته‌اند، یا به شکل موثر در کنار آنها نبوده‌اند. در نهایت احساسات خودشان را نمی‌توانند بروز دهند و خودشان را سرکوب می‌کنند.

3) آسیب‌های روانی

سومین چالش، آسیب بچه‌های طلاق مشکلات عاطفی و آسیب‌های روانی آنها است، کودکان طلاق در دوره‌ی کودکی شرایط سختی را می‌توانند داشته باشند که این موضوع موجب شکل گیری اختلالات عاطفی و یا مشکلات احساسی بر روی آنها می‌شود. 

این مشکلات اگر حل نشده باشد، ممکن است چالش‌هایی را در آینده و یا ازدواج آنها ایجاد کند.

البته اگر بچه‌هایی بعد از طلاق والدین مورد محبت پدر و مادر و یا پدربزرگ و مادربزرگ و یا سایر بستگان قرار بگیرد به ندرت دچار خلأ عاطفی و مشکلات روانی می‌شود.

تعداد زیادی از بچه‌های طلاق سال‌های بسیاری را شاهد دعوا، مشاجره و یا خشونت‌های خانگی بوده‌اند و اتفاقات منفی را از سرگذرانده‌اند.

همواره خاطرات در ذهن آنها باقی مانده است اما این آسیب‌ها به سادگی می‌تواند با مراجعه کردن به روانشناسان متخصص ترمیم شوند تا یک زندگی بهتر برای آنها، به ارمغان آورد.

4) پذیرش یا عدم پذیرش طلاق والدین

بعضی از بچه‌های طلاق به سادگی با طلاق والدین خود کنار آمده‌اند و پذیرش این دسته از بچه‌های احتمال عدم سازگاری و طلاقشان در زندگی مشترک بسیار کم است.

در مقابل دسته‌ای از بچه‌های طلاق سال‌ها بعد از طلاق والدین قادر به پذیرش آن نیستند و به نوعی دیگر با یک زخم درونی روبه‌رو هستند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و از نظر روانی در معرض آسیب‌پذیری بیشتری هستند.

  • به عنوان مثال:

شما یک پسری را در نظر بگیرید که بعد از طلاق تصور منفی نسبت به خانم‌ها دارد، و احتمال دارد بعد از ازدواج این موضوع در زندگی مشترکش آسیب‌هایی را ایجاد کند. 

و یا بعلکس این موضوع، دختری بعد از طلاق تصور منفی نسبت به آقایون دارد. هر دو مورد آسیب‌هایی در زندگی مشترکشان ایجاد می‌شود.

5) روحیه‌ی کنترل‌گری در بچه‌های طلاق

چالش بعدی در بچه‌های طلاق این است که دوست دارند همه چیز را به کنترل خود در بیاورند.

اگر شما هرگز در کودکیتان با جدایی والدین مواجه نشده‌اید، شاید برای شما درک این مطلب بسیار دشوار باشد که چرا یک فرد علاقمند به این است که در تمام جنبه‌های زندگی مشترکش همه چیز را به کنترل خود دربیاورد. 

دلیل این موضوع این است که این دسته افراد که تعدادی از آنها بچه‌های طلاق هستند تجربه‌های ناخوشایندی را در کودکی تجربه کرده‌اند که از کنترل آنها خارج بوده است! 

به همین دلیل است که علاقمند هستند که کنترل همه چیز را دست بگیرند و هرگز اجازه‌ی چنین اتفاقی را که همان جدایی است، نمی‌دهند. یکی از چالش‌های بچه طلاق در رابطه این است که آنها آگاهانه یا ناآگاهانه به شما وابسته می‌شوند.

6) تردید نسبت به ازدواج

یکی دیگر از چالش‌های بچه‌های طلاق این است که تردید نسبت به قبول مسئولیت ازدواج دارند. بچه‌ای طلاق زمان بیشتری را صرف تعیین اینکه آیا ازدواج بهترین گزینه برای آنها است یا خیر می‌کنند. بنابراین به سختی این مسئولیت را قبول می‌کنند.

7) نیاز به تایید و توجه 

یکی دیگر از چالش‌های بچه‌های طلاق این است که آنها نیاز به توجه بیشتر و تایید همیشگی دارند. دختران و پسران طلاق در ارتباط با والدین خودشان تجربه بر این داشته‌اند که دیگر عشقی وجود ندارد!

به همین دلیل است که مدام از شریک زندگیشان درخواست تایید شدن و یا دوست داشته شدن را دارند. در واقع با این حرکت آنها می‌خواهند اتفاقات ناخوشایند زندگی را در آینده جلوگیری کنند. 

بنابراین یکی از تاثیرات منفی بچه‌های طلاق حس نیاز مداوم به تایید است و عدم توجه به این ویژگی افراد، می‌تواند بی‌ارزش بودن یا کم اهمیت بودن را در آنها تقویت کند.

8) ترس از شکست 

یکی دیگر از مشکلات بچه‌های طلاق این است که، ترس درونی آنها از شکست والدین است. به عبارتی دیگر اینگونه با خود می‌گویند که: احتمال اینکه والدینم نتوانسته‌اند پس من هم نمی‌توانم.

اگر چه بچه‌های طلاق به سختی تلاش می‌کنند امّا هنگام مقابله با مشکلات یک حالت بدبینی در آنها ایجاد می‌شود و جدایی را یکی از گزینه‌های  پیش روی خود می‌بینند.

9) ضعف در مهارت‌های زندگی

آخرین چالش بچه‌های طلاق این است که در مهارت‌های ارتباطی و یا مهارت‌های اجتماعی ضعف دارند زیرا ما انسان‌ها این مهارت‌ها را در بستر خانواده یاد می‌گیریم. 

دکتر زهره واثقی | تاثیر طلاق والدین بر ازدواج بچه‌هایشان | فرصت و معایب ازدواج با بچه طلاق | مشکلات روانی بچه های طلاق حتمی است ؟| روانشناس خوب برای مشاوره پیش از ازدواج با بچه طلاق

امتیازات و محسنات زندگی کردن با بچه‌های طلاق :

  1.  اولین نکته این است که بچه‌های طلاق بسیار قدرشناس هستند، این افراد قدر با هم بودن و آرامش در کنار همسرانشان را به خوبی می‌دانند.
    از این رو بیشتر از سایر افراد برای عشق ورزیدن به همسرشان و برقراری آرامش در منزل تلاش می‌کنند، آنها قدر کوچک‌ترین و جزئی‌ترین لحظات خوب زندگی در کنار شما که به عنوان همسرشان هستید را می‌دانند.
  2.  دومین نکته مسئولیت پذیری و مستقل بودن است. این افراد انسان‌های مسئولیت پذیر و مستقل هستند، این افراد در زندگیشان یاد گرفته‌اند که در زمان نبودن والدینشان به روی پای خود بایستند و استقلال فکری و مالی و در حوزه‌های دیگر را برای خودشان فراهم کنند.
  3.  سومین نکته این است که تلاش مداوم برای پیشگیری از اتفاقات گذشته است. برای اینکه راه پدر و مادرشان را در دادگاه در پیش نگیرند آنها کتاب‌های بسیاری در زمینه‌های روابط بین فردی و خانوادگی مطالعه می‌کنند.
    و بعضا بیش از سایر افراد از کمک‌های حرفه‌ای روانشناسی و روانکاوی استقبال می‌کنند.
  4. بعضی از دختران و پسران طلاق، متقاعد شده‌اند که تعهد خودشان را پایدار نگه دارند، و اشتباهات والدینشان را در زندگی تکرار نکنند. آنها آموخته‌اند که روابطه‌شان را تقویت کنند و از اشتباهات گذشته درس بگیرند، آنها از یک رابطه‌ی مشکل ساز و سمی به احتمال بسیار زیادی دوری می‌کنند.

نکات مهمی در ازدواج با بچه‌های طلاق که باید به آنها توجه کرد:

  1.  اولین مورد این است که سعی بر این داشته باشید که در زمینه‌هایی به عنوان مثال، اصل هم کفو و همسانی یعنی به معنای شبیه بودن به دیگری توجه کنید.
    دختران و پسران بهتر است در زمینه‌های مالی، تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی تا حدودی هم سطح و هم تراز با یکدیگر باشند تا ازدواج بهتر و موفق آمیزتری داشته باشند.
  2.  دومین مورد این است که، وضعیت طرف مقابلتان را پس از طلاق والدین بررسی کنید. ازآنها بپرسید که با کدام یک از والدینشان بعد از طلاق زندگی کرده‌اند؟
    و اگر سرپرستشان بعد از طلاق ازدواج مجدد داشته است، میزان صمیمیت با همسر والداش را حتما مورد بررسی قرار دهید. و نظرشان را از طلاق والدین بپرسید و مطمئن شوید که طلاق آنها را پذیرفته است یا همچنان حس منفی نسبت به آن دارد.
همراه عزیز من ، لطفا دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منشر نخواهد شد.بخش‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند. با تشکر





    دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
    روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
    مقالات منتشر شده:

    آخرین نوشته‌ها

    تماس با ما

    02166703576 - 02122214949
    راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
    دسترسی سریع به مقالات
    فهرست