دلایل روانشناختی در کاهش میل جنسی و تکنیک های موثر درمان آن

  1. خانه
  2. مقالات روانشناسي
  3. دلایل روانشناختی در کاهش میل جنسی و تکنیک های موثر درمان آن

ممکن است صحبت کردن در مورد میل جنسی کم، با شریک زندگی و حتی روانشناستان ناراحت کننده  یا دشوار باشد. اما سلامت جنسی مهم است و عواملی که باعث کاهش میل جنسی می‌شوند باید مورد توجه قرار گیرند. بسیاری از متخصصان روانشناسی به خصوص سکس تراپیست‌ها برای درمان اختلال میل جنسی کم یا HSDD آموزش دیده‌اند. این کمبود شامل تداوم مکرر نقصان در توانایی‌های جنسی یا عدم تمایل به فعالیت جنسی است. اغلب از آن به عنوان داشتن میل جنسی کم هم یاد می‌شود و می‌تواند باعث ناراحتی و مشکلات ارتباطی قابل توجهی شود.

میل جنسیم خیلی کم شده چی کار کنم ؟| دکتر زهره واثقی | چه کنم میل جنسیم تقویت بشه ؟| چرا حس جنسیم کمه ؟| روش های افزایش میل جنسی | چگونه میل جنسیمان را تقویت کنیم ؟| low libido

روانشناسی کاهش میل جنسی و روش های درمان آن

The psychology of sexual desire reduction and its improvement methods

هیچ قرص جادویی برای درمان کاهش میل جنسی وجود ندارد. میل به رابطه جنسی مبتنی بر تعامل پیچیده بسیاری از چیزهایی است که بر صمیمیت در روابط جنسی تأثیر می‌گذارد، از جمله بهزیستی فیزیکی و عاطفی، تجربیات، باورها، سبک زندگی و وضعیت روابط. 

ارزیابی کامل علائم و علل احتمالی کاهش میل جنسی شما، همراه با یک برنامه درمانی و سکس تراپی فردی، ممکن است شما را بیشتر در مرحله‌ی شناخت خلق و خوی و بهبو میل جنسی قرار دهد.

کاهش میل جنسی عامل بسیار مهم در طلاق‌ و جدایی‌ زوج‌ها:

از علل و عوامل طلاق و جدایی 

  • عدم شناخت سرد مزاجی و کاهش میل جنسی در هر یک از زوجین

  • مرد یا زن در ذهن خود تصوری از زندگی زناشویی داشتند، ولی در واقع آن چیزی که از زندگی زناشویی توقع داشتند رخ نداده است.

 
بیشتر اوقات مشکل کمبود میل جنسی منجر به این می‌شود که زوجین همدیگر را به اینکه:
  • تو نمی‌توانی من را راضی کنی
  • یا تو بلد نیستی 
  • یا تو اصولا به درد من نمی‌خوری

متهم می‌کنند. زوجین خیلی وقت‌ها به جای اینکه مشکل را حل کنند به این سو می‌روند که صورت مسئله را پاک کنند.” کلاً این فرد به درد نمی‌خورد”

در کل کاهش میلی جنسی یا به دلیل مشکلات جسمی رخ می‌دهد و یا به دلیل علل هورمونی بر فرد عارض می‌شود:

فرض کنید که به هر شکلی در فیزیولوژی و آناتومی بدن آقا اختلالی وجود داشته باشد. این می‌تواند منجر به این شود که مرد دچار کاهش میل جنسی شود، به خاطر اینکه احساس می‌کند نمی‌تواند آن فرایند جنسی را به درستی انجام بدهد .

خیلی اوقات هم مرد از لحاظ روحی و روانی افت می‌کند و این خود باعث ناامیدی و دل‌سردی شده و کلاً کاهش میل جنسی می‌شود.

پس اگر چه خانم، چه آقا احساس می‌کند میل جنسی آنها کم شده است و تصمیم دارند به روانشناس و مشاور مراجعه نمایند، در ابتدای کار توصیه پزشکی این است که یک معاینه‌ی کلی انجام شود. آیا از لحاظ آناتومی کاملا در وضعیت سالمی قرار دارد یا نه ؟

تاثیرات کاهش میل جنسی بر رابطه زناشویی:

کاهش میل جنسی یا بی میلی جنسی در خانواده می‌تواند تاثیرات بسیار منفی داشته باشد از جمله:

  • می‌تواند منجر به مختل شدن روابط عاطفی زوجین شود. 

  • می‌تواند در زوجین ایجاد اضطراب کند.

بررسی‌های اولیه برای رفع کمبود میل جنسی :

اگر آناتومی فرد از لحاظ فیزیولوژی و هورمونی سالم بود، بد نیست که از آن فرد سوالاتی بپرسیم. خانمی که قاعدگی منظمی دارد معمولا به لحاظ هورمونی خوب است ولی باز هم می‌توانیم هورمون‌های جنسی را در مورد این فرد چک کنیم.

در مورد آقایون هم همین‌طور است دوباره می‌توان سطح هورمون تسترون را چک کرد. اگر این دو مورد آناتومی و فیزیولوژی سالم بود، بیشتر به این نتیجه می‌رسیم که این مساله‌ در واقع منشا ذهنی و روحی روانی دارد.

آن وقت باید این فرد پیش یک روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کند. روانشناس و یا روان درمانگر با انجام تست‌های روانشناسی علل‌ را بررسی می‌کند که فرد چه پیش‌زمینه‌ی ذهنی دارد؟ 

  • فرد چه تصوری از سکس و یا در واقع رابطه‌ی جنسی دارد؟

  • آیا این فرد  از رابطه جنسی احساس گناه‌ می‌کند؟

  • آیا این رابطه‌ یک رابطه‌ی بد برای شخص تعریف شده است؟

درمان سرد مزاجی:

وقتی در روابط زناشویی مشکلات جنسی و یا سرد مزاجی وجود دارد زوجین می‌توانند در خصوص این با همدیگر گفتگو کنند و به یک توافقی برسند و در نهایت از افراد متخصصی برای مشکل‌شان استفاده کنند.

ممکن است که فرد به لحاظ روحی و روانی و ذهنی باورهایی داشته باشد که آن باورها باعث شود که هر وقت که می‌خواهد وارد رابطه‌ی جنسی با همسرش شود خیلی سریع افت پیدا کند و یا اینکه اصلا تمایلی نداشته باشد.

پس لازم است که فرد اول به پزشک اورولوژیست و یا پزشک زنان مراجعه کند. بعد از آن اگر که به لحاظ جسمی و فیزیولوژیک سالم بود، همکاران محترم ما زوجین را به روانپزشک و یا روانشانس ارجاع می‌دهند.

در اینجا توصیه‌ به افرادی که این مشکل را دارند این است که به متخصص و یا به مراکز مشاوره‌ تخصصی مراجعه کنند. کافی است با بهترین مشاور روانشناس تماس بگیرید و اولین وقت مشاوره را رزرو نمایید. 

افرادی که در این مراکز هستند غیر از اینکه افراد متخصصی در حوزه‌ی روانشناسی و روانپزشکی هستند، به صورت تخصصی وارد مسائل جنسی شده‌اند و فعالیت می‌کنند که قطعا می‌تواند کمک شایانی به خانواده‌ها کند.

میل جنسی در زنان:

خیلی وقت‌ها کمبود میل جنسی را به خانم‌ها نسبت می‌دهند. شاید علت آن واقعا تفاوت اساسی و فیزیولوژی زن و مرد باشد. 

مردها با بینایی، بویایی حتی لامسه زودتر تحریک می‌شوند و زودتر آماده رابطه‌ی جنسی می‌شوند ولی خانم‌ها معمولا دیرتر آماده می‌شوند. 

از آنجا که خانم‌ها لازم است پیش زمینه و پیش نوازشی داشته باشند تا بتوانند خود را به لحاظ ذهنی آماده کنند و بتوانند آماده‌ی رابطه‌ی جنسی شوند به همین دلیل خیلی وقت‌ها این کمبود میل جنسی را بیشتر به خانم‌ها نسبت می‌دهند.

توصیه مهم برای پیشگیری از کاهش میل جنسی :

در واقعا باید زن و مرد، هم یکدیگر را  و هم نقاط تحریک یکدیگر را بشناسند و به هر مدلی که می‌توانند همدیگر را به رابطه جنسی دعوت کنند. هر کدام از زوجین اگر فکر می‌کند که در این زمینه مشکل دارند به مشاور یا روانشناس مراجعه نماید. 

توصیه ما به زن و شوهر‌ها این  است که باید در مورد این مسائل با هم صحبت کنند، به عنوان مثال:

  • من چطور بهتر تحریک می‌شوم؟ 
  • چطور بهتر لذت می‌برم؟ 
  • و چطور رابطه برای من کامل‌تر می‌شود ؟ 

با صحبت‌هایی که بین خود انجام می‌دهند تفاهم و شناخت بین زوجین پیدا می‌شود، اگر باز مشکل حل نشد، می‌توانند از یک مشاور و یا یک فرد خبره کمک بگیرند که در این زمینه بتواند به هر دو کمک کند.

تاثیرات بی‌توجهی بر کاهش میل جنسی :

اگر همسری دچار کاهش میل جنسی شده باشد و نه خودش توجه داشته باشد و نه همسرش متوجه شود که باید به مشاور مراجعه کنند و کمک بگیرند، پیامد آن در زندگی مشترک و زناشویی به چه ترتیب است ؟

  • معمولا اتفاقی که می‌افتد این است که کاهش کیفیت زندگی زناشویی را شاهد هستیم. 
  • فقط زوجین در کنار همدیگر حضور فیزیکی دارند و یک جورایی طلاق عاطفی و طلاق جنسی را شاهد هستیم. 
  • یکی از عوامل مهم طلاق زوجین همین بحث کاهش کیفیت رابطه‌ی زناشویی و کاهش میل جنسی است . 
  • گاهی نیز ممکن است زوجین به سمت خیانت کشیده شوند و روابط فرار زناشویی برقرار کنند. چرا که این یک نیاز طبیعی و ذاتی برای هر انسان است و وقتی که شما نتوانید نیاز خود را برطرف کنید از طریق دیگری این نیاز را بر طرف می‌کنید . 

به عنوان مثال اگر تشنگی خود را با یک لیوان آب سالم و پاک برطرف نکنید ممکن است که این نیاز تشنگی را با موارد بهم ریخته و کثیف بخواهیم برآورده کنیم.

تاثیر کاهش میل جنسی بر کانون خانواده:

وقتی شادابی بین زوجین از بین می‌رود و خیلی دلمردگی و دلزدگی زناشویی بین زوجین اتفاق می افتد، معمولا باعث می‌شود که پدر و مادر در روابط با بچه‌ها هم دچار مشکل شوند. 

یعنی بچه‌های آن خانواده هم حال زیاد خوبی ندارند و هیچ وقت بچه‌ها در آن خانواده عشق را یاد نمی‌گیرند، هیچ وقت در کنار هم بودن با کیفیت را یاد نمی‌گیرند و برای زندگی آینده دچار مشکل می‌شوند.

تاثیر کاهش میل جنسی در سلامت روان:

در همه‌ی این لایه‌ها مشکل پیدا می‌کنند و اصلا مهمتر از همه‌ی اینها بحث سلامت روان افراد است

وقتی نیازهای روانی فرد برآورده نشود دچار انواع اضطراب‌ها می‌شوند و افسردگی‌ها ممکن است سراغ شخص بیاید و در مجموع حال خوبی گزارش نمی‌کند.

همانطور که در بالاتر گفته شد در اینجا توصیه‌ای به افرادی که دچار سرد مزاجی و یا بی میلی جنسی شده اند این است که به متخصص و یا به مراکز مشاوره‌ای تخصصی مراجعه کنند.

کافی است با بهترین مشاور روانشناس تماس بگیرید و اولین وقت مشاوره را رزرو نمایید. 






    دکتر زهره واثقی :  دلایل زیادی برای کاهش میل جنسی آقایون وجود داره اما اگر این مورد و مقطعی تجربه می‌کنید، یک عامل مهمه اون در جامعه میتونه اضطراب آقایون باشه، استرس و اضطراب میل جنسی مردها رو کاهش می‌ده. 

    به خاطر اضطراب و استرسی که مردها روزانه به آن دچار هستند این میل کم می‌شه و باعث می‌شه هورمون تستوسترون پایین بیاد، تعداد اسپرم‌ها کم شه، میل جنسی کاهش پیدا کنه و در نتیجه عدم رضایت جنسی به وجود بیاد. 

    این‌ها همگی دست به دست هم می‌دهند زیرا هورمون کورتیزول بر اثر استرس و اضطراب زیاد ترشح می‌شه و در نتیجه هورمون تستوسترون کم‌تر می‌شه. یعنی ترشح زیاد کورتیزول باعث می‌شه شما نتونید یک میل جنسی خوب و یک رابطه‌ی جنسی خوب با شریک جنسیتون داشته باشید.

    دکتر زهره واثقی : نگران نباشید بارداری به طور عموم باعث کاهش میل جنسی مردان می‌شه. بارداری باعث می‌شه مردان نگران آسیب رساندن به شما و فرزندتون باشن حتی ممکنه به دلیل وارد نشدن آسیب به جنین به خصوص در سه ماه اول به توصیه‌ی پزشکان هیچ رابطه‌ی جنسی‌ای بین زن و شوهر وجود نداشته باشه.

    دکتر زهره واثقی : وقتی طلاق عاطفی رخ بده، حتما ارتباط جنسی شکل نخواهد گرفت، میل جنسی کم‌تر خواهد شد و رضایت جنسی هم بین زوجین کاهش پیدا خواهد کرد. وقتی احترام متقابل، عشق و دوستی، صداقت در بین نباشخ، مطمئنا میلی به رابطه‌ی جنسی برقرار کردن هم نیست. 

    رابطه‌ی جنسی یک سمفونی الهی است که دکتر الهی قمشه‌ای هم بارها به آن اشاره کرده، چرا زیباترین سمفونی الهی باید با ناسزا، دعوا، طلاق عاطفی و رفتار‌های اشتباه، غرور، توهین بد صدا شه؟

    وقتی می‌شه زندگی و با عشق تجربه کرد، می‌شه یک رابطه‌ی جنسی سراسر حس خوب را تجربه کرد همین باعث می‌شه میل جنسی هم به دلیل این عشق و محبت و عاطفه بالا بر‌ه، می‌توانیم این راه را انتخاب کنیم صد‌ها چراغ هست و راه به بیراهه می‌رود؟! 

    چرا وقتی این همه راه خوب وجود دارد راه بد و انتخاب کنیم؟ وقتی می‌شه به مردم عشق نثار کرد، وقتی می‌شه به همسر محبت ارزانی کرد، وقتی می‌شه به فرزند عشق تقدیم کرد، وقتی می‌شه به خودتون عشق هدیه بدید، چرا این کار و نکنین؟ 

    نیازه که اول خودتون و دوست داشته باشین و بعد بتونین برای همسرتون شریکی عاشق و پر عاطفه و برای فرزنداتون والد پر مهری باشین. 

    حتی شریک جنسی‌ عالی برای همسرتون باشین تا میل جنسی او هم بالا بره و بتونین یک رابطه‌ی لذت بخش جنسی را در زندگی زناشویی‌تون تجربه کنید. اگر احساس می‌کنید مشکل در روابط شما شدید شده و طلاق عاطفی و تجربه می‌کنید، پیشنهاد می‌کنم به یک روانشناس مراجعه کنید.

    دکتر زهره واثقی : بیماری‌های جنسی مثل دیر انزالی، زود انزالی و اختلال نعوظ باعث کاهش میل جنسی مردان می‌شه. در صورت مشکل می‌توان به یک سکس تراپیست یا یک پزشک مراجعه کنند و مشکلات مربوط به آن‎ها را درمان کنند.

    دکتر زهره واثقی : زمانی که میل جنسی بسیار کم باشه، یعنی تعداد دفعات رابطه جنسی در ماه بسیار کم باشه، باید تلنگری زد و ریشه یابی کرد و باید به سکس تراپیست یا پزشک مراجعه کرد. مصرف سرخود دارو بسیار خطرناکه! 

    اما میشه مواد غذایی سالم مصرف کرد، ورزش کرد و از استرس و اضطراب دور بود تا میل جنسی خوب داشت. خوردن ترشیجات مناسب نیست زیرا معده را اسیدی می‌کند و میل جنسی و کاهش می‌ده. خوردن نوشابه و فست فود و غذاهای بسیار چرب ممنوع است.

    از خرما و کنجد حتما استفاده کنین، از گوشت‌های گرم مثل کبک و گوسفند بیشتر استفاده کنین. از گوشت گاو کمتر استفاده کنین برای اینکه میل جنسیتون بیشتر شه. 

    کسانی که دچار مشکل هستند می‌تونن از جینسینگ استفاده کنن و با هفت آرد جوانه‌‌ها، مخلوط کنن (جوانه‌ی ماش و نخود و عدس و…) بهش عسل بزنند، به صورت گرد درآورده داخل یخچال گذاشته و شب‌ها یک عدد مصرف کنین. 

    ولی بهترین راه برای افزایش میل جنسی، افزایش عشق، محبت، دوستی و احترام متقابله، وقتی این موضوعات بین زوجین دو طرفه باشد می‌شه رابطه‌ی لذت بخش و صمیمانه‌ای و تجربه کنن.

    0 0 رای ها
    امتیازدهی به مقاله
    دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
    روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
    مقالات منتشر شده:

    آخرین نوشته‌ها

    تماس با ما

    02166703576 - 02122214949
    راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
    دسترسی سریع به مقالات
    فهرست
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x