چه طور مي‌تونيم توي هر بحث و جدلي برنده باشيم؟ و طرف مقابل مون رو متقاعد كنيم؟ قطعا با اهرم زور و فشار نمي‌تونيم، چنين كاري رو انجام بديم.پس بايد استراتژي و يك سياست مشخصي مانند همدلی،متقاعد کردن و سکوت در مقابل بدی دیگران در هنگام جر و بحث و درگیری با دیگران داشته باشيم، البته خوب در صورتي كه حق با ما باشه. 

9 راهکار برای برنده شدن در بحث و جدل ها 

ببينيد دليل شكست توی خيلي از بحث و جدل‌ها، در درجه ی اول، عدم آگاهي كافي در مورد موضوع بحث و يا نادرست بودن چيزي هست كه ما داريم از اون دفاع مي‌كنيم. 
به همین منظور ما در این مقاله با ارائه این 9 راهکار به شما خواهیم گفت که در هنگام جر و بحث با دیگران و مواجه شدن با جسارت،بی ادبی و… اطرافیان چگونه رفتار کنید تا بهترین و مناسب ترین نتیجه را دریافت نمایید.

1- همدلی کنید.

يكي از بهترين راه‌هاي برنده شدن توي بحث و مشاجره این است كه بدونيد چه طور خودتون رو به جای طرف مقابل تون بذاريد و با اون همدلي كنيد.چون به شما اين امكان رو مي‌ده، كه روي پيدا كردن يك راه حل مناسب متمركز بشيد. 
هيچ كس دوست نداره،با اطرافيان خودش جر و بحث داشته باشه،اما گاهي اين جر و بحث‌ها براي ابراز عقيده، لازم است. 
بايد گفت كه جنگ و دعوا، اصلا چيز خوبي نيست و بهتره كه با گفت‌وگو، مسایل حل بشه، درست مثل يك انسان متمدن. 
اما واقعيت اينه كه بعضي از آدم‌هاي دور و بر ما، بلد نيستند که چطور گفت‌وگو كنند،يا چطور رفتار كنند.در نتيجه بحث‌هاي شما تبديل به مشاجره و درگيري مي‌شه. 
فراموش نكنيد كه جنگ و دعوا، جنبه غير منطقي داره و نميذاره درست فكر كنيد، حفظ خون‌سردي،سکوت در مقابل بدی دیگران و آرامش يكي از اصلي‌ترين ابزارهايی است كه بايد در دستتون داشته باشيد.

2- درگیر احساسات نشوید.

بايد به حرف‌هاي طرف مقابلتون گوش بديد و درگير احساسات نشوید.می‌توانید با سکوت در مقابل بدی دیگران در هنگام مواجهه با جر و بحث و درگیری با اطرافیان منطقي فكر كنيد و تسليم هيجانات خودتون نشید. 
ضمنا سکوت در مقابل بدی دیگران و حفظ آرامش، به معني احترام به نظر طرف مقابل هم هست و به او اين فرصت رو مي‌ده كه بدون تنش، حرفش رو بزند. 
شما در درجه اول بايد اطلاعات لازم رو كه به شما اين امكان رو مي‌ده، تا ايده رو رد كنيد و یا قبول بكنيد، در اختيار داشته باشيد. 
براي اين كه با خاطر جمعي بتونيد صحبت بكنيد، بايد آگاهي لازم را داشته باشيد. منظورم آگاهي لازم در مورد موضوع بحث است. 
شايد طرف مقابل شما به اين دليل بحث مي‌كنه كه آگاهي نداره و به محض اين كه حقيقت رو از شما بشنوه، نظرش تغيير كند. 
قرار نيست که اگر كسي مشاجره رو شروع كرد، شما هم با همان شيوه پيش بريد. بلكه بايد تمام ابزارها و منابع از جمله استراتژی سکوت در مقابل بدی دیگران را رو كنيد، تا طرف مقابل بتونه از زاويه‌اي ديگر به مسایل نگاه كند.

3- به خودتون نگیرید. 

گاهي بحث، واقعا مربوط به شخص شما نيست، يا دست‌كم مستقيما شما رو هدف نمي‌گيره. 
مثلا اگر ریيس شما، به دليل رفتار نادرست مراجعه‌كننده‌اي، عصباني و بداخلاقه، ممكنه بي‌دليل يه نفر ديگه رو سرزنش كنه، كه اصلا ربطي به اون ندارد. 
وقتي مشاجره را شخصي تلقي مي‌كنيد، همه چيز رو به خودتون مي‌گيريد و اين باعث مي‌شه كه جنگ را ببازيد،چرا؟ 
چون احساسات و هيجانات تون جولان مي‌دهند و نمی‌گذارند که مسایل را منطقي و شفاف ببينيد.يكي از بهترين راه‌هاي برنده شدن اين است كه اصلا سعي نكنيد، برنده بشيد. 
اگر عقيدتون اين باشه كه تا سر حد مرگ بجنگيد، يعني در حقيقت اجازه نمي‌ديد، هيچ تغييري در ذهنتان ايجاد بشه و طرف مقابل هم دقيقا همين‌طور فكر و رفتار مي‌كند. 
از طرف دیگر، اگر نسبت به چيزي كه طرف مقابل تان مي‌گه، علاقه نشون بديد و هدفتون اين باشه، كه از اين بحث، هر دوي شما سود ببريد، احتمال اين كه به چيزي كه مي‌خوايد برسيد، خيلي بيشتر است. 

4- سعي كنيد خودتون را به جاي طرف مقابل بگذاريد.

گاهي ممكنه فكر كنيد موضوعي كه طرف مقابلتون پيش كشيده، اصلا مشكل و مساله ی خاصي نيست، اما براي اون واقعا مساله ی خاصي است. 
هنگام بکارگیری استراتژی سکوت در مقابل بدی دیگران در هنگام مواجهه با جر و بحث و درگیری با اطرافیان اگر خودتان را جاي طرف مقابل بگذاريد، به‌هيچ‌وجه ضرر نمي‌كنيد. 
تغيير زاويه ديد نسبت به يك موقعيت، كمك تون مي‌كنه، بدون اينكه وادار بشوید، چيزي كه طرف مقابل تون مي‌گه، رو به اجبار قبول كنيد، طرف رو درك كنيد و موضع دفاعي نگيريد. 
در نتيجه شانس برنده شدن شما در بحث رو بيشتر مي‌كند. سکوت در مقابل بدی دیگران به همراه درك و همدلي اولين قدم، براي شكستن ديواري است كه مشاجره بين شما مي‌سازد. 

5- تمرکز کنید.

با سکوت در مقابل بدی دیگران روي طرز فكر طرف مقابل و راه‌حل تمركز كنيد، تا هرچه زودتر بتونيد، بحثتون رو تموم كنيد و هميشه سعي كنيد كه بحث را به حاشيه نبرید. 
اين نكته خيلي مهمه، چون كمكتون مي‌كنه روي موضوع متمركز بمونید و هدفتون رو پيدا كردن راه حل قرار بديد. 
وقتي استرانژی سکوت در مقابل بدی دیگران را بکار نمی بندید و با كسي بحث مي‌كنيد، ممكنه كه اون از موضع اصلي طرد بشه و در مورد چيزايي حرف بزنه، كه تو اون لحظه جاشون نيست. 
مثلا پيش كشيدن مباحث سال گذشته، صحبتتون رو به حاشيه مي‌برد و از موضوع اصلي فاصله مي‌گيريد. 

6- سوالات اتهام آمیز نپرسید.

اگر همچنين اتفاقي افتاد سعي كنيد كه گفتگوي خود رو به موضوع اصلي برگردونيد. به طفره رفتن و به حاشيه كشاندن، نه تنها كه چيزي را حل نمي‌كند، بلكه بحث و جدل را پيچيده‌تر مي‌كند. 
سعي كنيد سوال های باز بپرسيد.اين تكنيك در برنده شدن توی يک بحث خيلي كمك مي‌كند.
چون به تمام افرادي كه توي بحث هستند، امكان مي‌ده كه به راه حل فكر كنند، به جاي آن كه سوال‌هاي اتهام‌آميز بپرسند،يا پرسشي را مطرح كنند كه مساله رو بغرنج تر مي‌كند. 
سوالاتون رو طوري بپرسيد كه طرف مقابلتون احساس خطر و تهديد نكند. سعي كنيد با بکارگیری استراتژی سکوت در مقابل بدی دیگران توي بحث‌ها، احساسات خودتون رو كنترل كنيد. 
نظارت بر احساسات، در حين بحث و مشاجره خيلي مهمه. چون بيشتر بحث‌ها، احساسات ما رو تحريك مي‌كنه و به سختي مي‌تونيم اونا رو بازرسی و آروم كنيم و اصلا كار ساده‌اي نيست. 
مخصوصا اگر موضوع مورد بحث، حساس و عاطفي هم باشد، اما غير ممكن نيست. حالا چه طور مي‌تونيم تسليم احساسات خودمون نشيم؟ آن قدرها مشكل نيست.

7- احساسات را تسلیم خود کنید.

مي‌تونيد هنگام سکوت در مقابل بدی دیگران با حفظ خونسردی،نفس عميق بکشید و اگر ممكن بود با يه مقدار قدم زدن و يه مقدار دور شدن از بحث احساسات را تسلیم خودمان کنیم.
احساسات خودتون رو كنترل كنيد. يادتون باشه نه كسي كه داد و فرياد مي‌كنه قوي‌تر است و نه كسي كه استراتژی سکوت در مقابل بدی دیگران را بکار می‌گیره و یا گريه مي‌كنه و احساس ضعف از خودش نشون مي‌ده بازنده است. 
بلكه حفظ خون‌سردي و سکوت در مقابل بدی دیگران در هنگام مواجهه با جر و بحث و درگیری با اطرافیان است که قدرت و تدبير شما رو نشان مي‌دهد. 
افزايش توانايي‌هاي مرتبط با متقاعد كردن ديگران، مي‌تونه به شما كمك كنه كه هم توي كسب و كار خودتون، هم توي روابط شخصي تون، پيشرفت كنيد. 
با يادگيري و ساخت مذاكره قوي و درك شخصی كه در حال مذاكره با او هستيد، مي‌تونيد قادر باشيد كه هر كسي رو بر سر هر موضوعي متقاعد كنيد. 

8- افکار خود را جمع و جور کنید.

همون اول كار با سکوت در مقابل بدی دیگران خاطر و افکار خودتون رو جمع و جور كنيد تا ديدگاه خودتون رو درك كنيد.
چه اين كه اون موضوع، يك مساله ذهني باشه، مثلا راجع به انتخاب يك فيلم یا اين كه متقاعد كردن والدين‌تون براي اين كه تا دير وقت بيرون باشيد و حتي ممكنه اين موضوع، بحث در مورد مساله اخلاقي و حتي اجتماعي و سياسي باشد.
اگه مثلا فروشنده ماشين هستين، لازمه كه از همه مواردي كه به فروش ماشين مرتبط مي‌شه، آگاهي لازم را داشته باشيم. 
همين‌طور بايد همه چيزهاي لازم رو در مورد ماشين‌هايي كه رقيب محصول شما هستند، رو بدونيد. 
ضمنا شرايط مناظره رو بايد تعيين كنيد، براي بعضي مناظره‌هاي خاص، ممكنه كه به دانشي بيشتر از حقايق در حال حاضر، احتياج داشته باشيد. 
مثلا اگر داريد سعي می كنيد که بگویید، برج ایفل، یک اثر نمادین است، ديگه وقت خودتون رو صرف نكنيد كه راجع به زيبايي‌هاي برج ايفل صحبت كنيد. 
شرايط تون رو تعيين كنيد که اين بحث راجع به چه موضوعي قرار است باشد.انجام يك مناظره خوب شبيه ساختن يك ميز است. 
مسلما كه باید از موضوع اصلي بحث تون، با دلايل قانع كننده حمايت كنيد. درست مثل يه ميز كه با پايه هاش نگه داشته مي‌شود. اگر استدلال و دلايل حمايت كننده كافي نداريد، ميزتون فقط شبيه يك قطعه چوب است.
در جر و بحث کی برنده است؟
حفظ آرامش و خونسردی در هنگام جر و بحث با دیگران | مشاور خانواده خانم دکتر زهره واثقی

9-از استدلال های خود حمایت کنید.

با استفاده از مثال‌هاي زنده و شواهد واقعي، از استدلال‌هاي خودتون حمايت كنيد. 
شما بايد از جزیيات برجسته و فراموش نشدني كه ترسيم‌كننده نظر شما هستند، استفاده كنيد. 
اگر مي‌خواهيد كه كسي رو متقاعد كنيد، بايد به اون نشون بديد، كه اطلاعات كافي راجع به اون موضوع رو داريد. 
به اين جمله دقت كنيد “يك اينچ بدهيد و يك مایل بگيريد”.
بعضي وقت ها، قبول كردن يك نكته كوچك از جانب طرف مقابل تون نشون مي‌ده، كه مي‌تونيد ذهنيت تون رو تغيير بديد.
این که نقاط مشتركي با هم داريد مي‌تونيد افكار طرف مقابل تون رو به خودتون نزديك كنيد. 
اگر بتونيد تسليم پذيرش برخي نقاط خاص از بحث تون بشيد، تا در موضوع كلي بحث رو پیش ببريد،در موقعيت قوي‌تري نسبت به طرف مقابلتون قرار مي‌گيريد.
توی مناظره‌ها، شما محتاج به حمايت از جانب كس ديگری نيستيد و در واقع آماده دفاع از حرفاي خودتون هستيد. 
مسلما هيچ كدوم از طرفين مناظره نمي خواهند كه اشتباه كنند و مي‌خواهند تا زماني كه طرف رو متقاعد نكرده اند، به مناظره و بحث خودشون ادامه بدهند.
شما بحث و جدل رو بايد طراحي بكنيد. همان قدري كه در متقاعد كردن جسارت داريد، اعتماد به نفس داشته باشيد.
همه افراد به داشتن اعتماد به نفس، علاقه دارند و هيچ چيزي بيشتر از ارایه نظرتون همراه با يقين و جسارت، باعث تقويت توانايي شما در ارایه نظرتون نيست. 

چه طور تبديل به يك مباحثه(مذاكره كننده)حرفه‌اي بشوید؟ 

اهميتي نداره كه مي‌خواهيد چه چيزي رو ثابت بكنيد، اگر به اون اعتقاد داشته باشيد، خودتون به موجه بودن دليل تون كمك كرديد. 
دلير بودن به معني داشتن حالت تهاجمي و بی وقفه صحبت كردن نيست. 
به خودتون اجازه بديد كه به عنوان يكي از طرفين مذاكره، اعتماد به نفس داشته باشيد و با بکارگیری استراتژی سکوت در مقابل بدی دیگران در هنگام مواجهه با جر و بحث و درگیری با اطرافیان، آمادگي پذيرش پيشنهادات طرف مقابل تون رو داشته باشيد. 
با استفاده از مثال‌هاي خوب و استدلال‌هاي محكم، خودتون رو به عنوان يك متخصص در موضوع بحث نشون بديد و باعث بشيد كه اعتماد طرف مقابل تون رو جلب كنيد. 
براي متقاعد كردن طرف مقابل تون، نسبت به اعتبار ديدگاه شما، بايد به اون نشون بديد كه آگاهي كافي نسبت به موضوع رو داريد. 
يك نكته خيلي مهم‌تر اين كه مذاكره يا مباحث خودتون رو شخصي نكنيد. گاهي اوقات، ارایه شواهد و مدارك در رابطه با موضوع بحث، مي‌تونه به منزله يك اشتباه منطقي در نظر گرفته بشه.
اما مي‌تونيد با تعريف يك قصه يا مساله شخصي و مرتبط با موضوع، احساس همدلي و ترحم رو هم توی طرف مقابل به وجود بياريد. 
اين كار، الزاما به معني اثبات اين چيزي كه مي‌گویيد نيست، اما ممكنه كه به اندازه كافي قانع كننده باشد. 
اگر مي‌خواهید كسي رو قانع كنيد كه مثلا مجازات اعدام، قانوني اشتباه است، بايد سعي كنيد تا احساس پايبندي اخلاقي رو روشن كنيد و اون بحث رو تبديل به يك استدلال ذاتي- عاطفي كنيد.
شما می‌تونید داستان‌هاي افرادي كه اشتباها به زندان افتاده‌اند و اعدام شده اند را با لحني كه باعث جريان دار شدن احساس طرف مقابلتون مي‌شه، تعريف كنيد و تاكيد تون رو به روي غير انساني بودن اين عمل بگذاريد.
سعي كنيد با بکارگیری استراتژی سکوت در مقابل بدی دیگران آروم باشيد،چرا که جار و جنجال راه انداختن مثل يك ديوانه، يك كار كاملا نادرست در متقاعد كردن طرف مقابل است.
اعتماد داشتن به دلايل و جنبه‌هاي فكري كه از طرف خودتون مطرح مي‌شه، متقاعد كردن طرف مقابلتون رو براتون راحت‌تر مي‌كند. 
ضمنا كسي كه توي يك مناظره برتري داره، الزاما به اين معني نيست که بيشتر صحبت می كند، يا كسي كه كمتر صحبت مي‌كنه، به اين معني نيست كه برنده نيست و نمي‌تونه بقيه رو متقاعد كند. 
در واقع يادگيري گوش دادن مودبانه و سکوت در مقابل بدی دیگران كم‌مصرف‌ترين روش براي انجام مذاكره و گفتگو است. 
درحالي‌كه شايد اين راه، روشي فعال براي متقاعد كردن طرف مقابل تون به نظر نرسد، اما دادن وقت براي درك نظرات ديگران به شما اين امكان رو مي‌ده، كه اونها را نسبت به پيشنهادهاي خودتون متقاعد كنيد. 
پس ياد بگيريد هنگام سکوت در مقابل بدی دیگران اهداف،باورها و انگيزه‌هاي اونها رو كه علت ديدگاه شون است را تشخيص بديد و درك بكنيد و با اونها مودبانه رفتار كنيد. 
در طول مذاكرات و جر و بحث، تماس چشمي تون رو حفظ كنيد و از تن صدای معمولي استفاده كنيد و سعي كنيد در برخی موارد با سکوت در مقابل بدی دیگران آرامش تون رو حفظ كنيد. 
سوال هایی را بپرسيد و زماني كه طرف مقابل تون پاسخ مي‌ده، گوش بديد. هيچ‌وقت وسط جمله طرف مقابل تون ندويد و سعي كنيد كه ادب رو رعايت كنيد.
چون رعايت نكردن ادب باعث تحريك خشم طرف مقابل مي‌شه و چه بسا كه طرف مقابل هم به همون روش به شما پاسخ مي‌دهد و اين كنترل بحث رو از دست شما خارج مي‌كند. 
پس ايجاد احترام متقابل، خيلي حياتي است. هرگز نمي‌تونيد كسي رو كه اعتقاد داره، كه شما به اون احترام نمي گذارید را متقاعد كنيد. 
پس به طرف مقابل تون نشون بديد كه براي اون احترام و ارزش قایل هستید و به قدري خوب باشيد كه احترام او را جلب كنيد. 
اعتراض‌ها و انگيزه‌هاي طرف مقابلتون رو شناسايي كنيد. 
اگر بدونيد كه طرف مقابل تون، در حقيقت دنبال چي هست، ممكنه كه بتونيد اون چیز رو برایش فراهم كنيد. 
موقعی كه شما انگيزه‌هاي قرار گرفته در پشت ديدگاه اون رو شناسايي مي‌كنيد، مي‌تونيد تا بيان‌تون رو به نحوي بهتر، كه براي طرف مقابل تون قابل درك تر باشه، تغيير بدهید.
سعي كنيد از طرف مقابل تون، سوال‌هايي بپرسيد كه اون متوجه شكاف‌هاي موجود توي طرز فكرش بشود و بفهمد که شما متوجه آن موارد شده‌ايد.
3 1 رای
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x