اگر مرد طلاق ندهد، زن چگونه میتواند طلاق بگیرد؟

  1. خانه
  2. مقالات روانشناسي
  3. اگر مرد طلاق ندهد، زن چگونه میتواند طلاق بگیرد؟

درخواست طلاق از طرف زن

زوجه چگونه می‌تواند درخواست طلاق دهد؟

در قانون ایران طلاق مختص مرد است و مرد می تواند زن را طلاق دهد اما اگر یک سری شرایط به وجود آید و برای دادگاه احراز شود و ادامه زندگی را به صلاح نداند،دادگاه رای طلاق را صادر می کند. 
یکی از این موارد عسر و حرج است. یعنی اینکه خانم نمی تواند در زندگی مشترک دوام بیاورد و ادامه زندگی برای خانم سخت و یا ممکن نیست که البته  این را هم دادگاه تشخیص می‌دهد.
نکته دیگر این که در زمان تنظیم و تقدیم دادخواست، حتما باید موارد عسر و حرج وجود داشته و در جریان باشد و نیز مربوط به گذشته نباشد. از جمله موارد عسر و حرج می‌توان به اعتیاد مرد به الکل و مواد افیونی اشاره کرد.

مشاوره حقوقی درخواست طلاق از طرف زن 

طبق قانون 133 مدنی حق طلاق به مرد داده شده است.البته، به این معنا نیست که مرد بتواند از این موضوع سوءاستفاده کند.
به این موضوع به صراحت در اصل چهل قانون اساسی اشاره شده است، 
در قانون لاضرر به این موضوع اشاره شده است که کسی نمی تواند به واسطه حقی که قانون به آن شخض داده است، سوء استفاده کند.
بنابراین در شرایطی درخواست طلاق از طرف زن امکان پذیر بوده و زوجه می‌تواند دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه کند، که در اینجا به مواردی اشاره می کنیم:
1. اولین مورد از مواردی که امکان درخواست طلاق از طرف زن وجود دارد،خودداری مرد از دادن نفقه به مدت شش ماه می‌باشد. 
بعضی از افراد خیلی پخته این موضوع را استدلال نمی‌کنند و فکر می‌کنند اگر مرد شش ماه نفقه را ندهد،می‌توان موضوع طلاق را جاری و ساری نمود.
در حالیکه به این صورت نیست . در صوریتکه مرد 6 ماه نفقه را ندهد و از طرفی مرد را نتوان الزام به پرداخت نفقه کرد، در این صورت است که درخواست طلاق از طرف زن اتفاق می افتد .
2. سوء رفتار به حدی باشد که ادامه زندگی برای زوجه قابل تحمل نباشد.
3. ابتلا زوج به بیماری هایی که برای زوجه مخاطره آمیز باشد.
4. از موارد دیگری که درخواست طلاق از طرف زن امکان پذیر است مسئله‌ی جنون زوج است، که ادامه زندگی را برای زوجه سخت می کند.
5. اگر مرد محکوم به پنج سال حبس شود،درخواست طلاق از طرف زن امکان پذیر می باشد.
6. اعیتاد زوج ، که به بنیان خانواده آسیب بزند و ادامه زندگی را برای زوجه سخت کند.
7.از آنجا که زوجه برای ادامه زندگی ، هزینه هایی دارد و طبق قانون برآوردن هزینه های زندگی بر عهده مرد می‌باشد،لذا اگر مرد زندگی را ترک کند درخواست طلاق از طرف زن امکان پذیر میگردد.
8. محکومیت زوج ، به حیثیت و شأن خانواده‌ی زوجه لطمه بزند.
9. زوجه به مدت پنج سال از مرد صاحب فرزند نشود.
10. اگر مرد بدون رضایت همسر ازدواج مجدد بکند( در مورد عقد موقت هم مصداق دارد) اگر زن بتواند اثبات کند که همسرش چه عقد دئم و چه عقد موقت کرده است ،به این واسطه هم می شود درخواست طلاق از طرف زن را تقدیم دادگاه کرد .
البته در تمام این شرایط بحث داوری و مشاوره خانواده وجود دارد.
بنابراین قاضی و داور طرفین، سعی و تلاش خود را می کنند که با صلح و سازش، این موضوع را تا جایی که امکان دارد مدیریت  کند تا زوجین از موضوع طلاق خودداری کنند .
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x