یک تیپ شخصیتی INFJ برای  اين كه بتونه خودشو رشد و توسعه بده، بايد به سمت اي اس تي پي(ESTP) حركت کنه، چرا که گاهی اوقات لازمه كه اين آدم به جزییات هم توجه بكنه.
کمیاب ترین و نادرترین تیپ شخصیتی ، تیپ شخصیتی INFJ
نقاط قوت و ضعف تیپ شخصیتی INFJ چیست؟

تیپ شخصیتی INFJ ، کمیاب ترین و نادرترین تیپ شخصیتی

اکنون تيپ شخصيتي INFJ رو براتون بیشتر توضيح می دهيم، INFJ ها، آدم هاي درون‌گرا يا آدماي شهودي و كلي‌نگری هستند. 
F دارند، چون آدم هاي حساسي اند و J دارند، چون آدم های قانونمند، منضبط و منظمي هستند. 
تیپ شخصیتی INFJ نوعا آدم‌هاي خلاق، آروم و هم آدم هاي دلسوزي هستند و همچنین معمولا كم حرفند. 
به خاطر اين كه تیپ شخصیتی INFJ درون‌گرا هستند، اين آدم ها داراي معيارهاي اخلاقي خاصي هستند، بسيار آينده نگر و از تفكر درباره معناي زندگي و موضوعات عميق لذت مي‌برند. 
جالبه بدونيد، كه تیپ شخصیتی INFJ ، تيپ خيلي نادري است و وجه تمايزشون اينه، كه آرمان‌گرايي را در عمل به خوبي مي‌توانند، پياده بكنند. 
تیپ شخصیتی INFJ فقط رويا پرداز و اصطلاحا فيلسوف هایی نيستند كه فقط به فكر تغيير جهان باشند، بلکه اونها آدم‌هايي‌اند كه قادرند ارزش هاشون رو به كار بگيرند، تا بتوانند يک سری تغييرات مثبت و بادوام را در زندگي خودشون و اطرافيانشان اعمال كنند. 
ويژگي‌هاي خاص حسي دارند،افراد با تیپ شخصیتی INFJ ، آدم هاي حسي و شهودي اند.اما چون درون‌گرا هستند، نبايد فكر كنيد كه آدم هاي ساده يا ضعيفي هستند. 
تیپ شخصیتی INFJ آدم هايي اند كه از كمك به ديگران لذت مي‌برند، اما براي بازيابي انرژي خودشون نياز دارند، كه تنها باشند. 
تیپ شخصیتی INFJ موقع تصميم‌گيري بيشتر از اين كه به واقعيت‌هاي عيني فكر كنند، به نگراني‌هاي شخصي شون مي‌پردازند. 
ولي دوست دارند که آدم هاي اهل برنامه‌ريزي و سازماندهي باشند و در عين حال كنترل بر مسایل داشته باشند.

نقطه ضعف تیپ شخصیتی INFJ 

از نقطه ضعف های اين تيپ شخصيتي مي‌تونه اين باشه كه ؛
  • آدم حساسي اند.
  • گاهي هم به نظر مي‌رسه كه افراد پيچيده‌اي هستند.
  • ممكنه گاهی اونها رو پرتوقع ، لجوج و مثل آدم هاي سركشي ببينيم. 
  • یا اين كه تمايلي به مواجه شدن با ديگران نداشته باشند.

نقاط قوت تیپ شخصیتی INFJ

اما نقاط قوت شان اين كه؛
  • با اين حساس بودن، به فكر نيازهاي ديگران هستند.
  • در عين حال آدم هاي خلاق و هنرمندي‌اند.
  • آينده نگر بودن شون باعث مي‌شه كه به اطراف پيرامون‌شان توجه بکنند تا در برنامه‌ريزي براي رسيدن به آينده، موفق‌تر عمل ‌كنند. 
تیپ شخصیتی INFJ در روابط شخصي، آدم هاي جالبي هستند، اونها معمولا براي در ميان گذاشتن افكارشون با ديگران، خيلي محافظه كارند، يعني به نوعی آدم های تو داري هستند. 
ولي در عين حال مي‌توانند که رهبران خوبي باشند، حتي زماني كه نقش رهبري را به عهده نمي‌گيرند. 
تیپ شخصیتی INFJ می‌تواند تاثيرات خوبي را در پشت صحنه محيط‌هايي كه كار مي‌كنند و در تصميم‌گيري‌ها داشته باشند. 
در هر رابطه‌اي، دنبال معناي اون رابطه هستند. ممكنه تیپ شخصیتی INFJ دايره‌ی وسيعي از ارتباطات را نداشته باشند، اما دوستي‌ها نزديكي كه دارند، بسيار صميمي و ماندگار هستند. 
در عين حال تیپ شخصیتی INFJ شنونده‌هاي خوبي هستند و در تعامل، با افرادي كه از نظر عاطفي بهشون نزديكند، خوب عمل مي‌كنند. 
به طور مثال یک تیپ شخصیتی INFJ می‌تواند در دانشگاه‌ها و محيط‌هاي كاري، دستاوردهاي خوبی داشته باشد. 
اونها در بعضي مواقع مي‌توانند که آدم های كمال‌گرايي باشند و تلاش زيادي در كار خودشون انجام بدهند.همكاران تیپ شخصیتی INFJ ، معمولا اونها رو آدم‌هاي سخت كوشي مي‌دانند.
همچنین تیپ شخصیتی INFJ رو آدم هاي مثبت و سازگاري مي‌دانند،  اما در عين حال اونها، در مواقعي هم نياز دارند كه دور از بقيه باشند، تا انرژي‌شون رو بازيابي بكنند. 
يكي از چالش‌هايي كه تیپ شخصیتی INFJ مي‌توانند در محيط كاري به خاطر درون‌گرا بودنشون داشته باشند، اين است كه، اقتدار خودشون رو حفظ بكنند و دوست دارند كه در محيط كار، احساس ارزشمند بودن داشته باشند. 
روشن است كه یک سری شغل‌ها مانند هنرمند بودن و بازیگر بودن برای تیپ شخصیتی INFJ خيلي محبوب است،شغل‌هاي مذهبي هم براي اين افراد، شغل قابل توجهي مي‌تواند باشد. 
نوازنده، كتابدار، مشاور، روان‌شناس، نويسنده، معلم و يا حتي عكاس می‌تواند برای این افراد محبوبیت داشته باشد. تیپ شخصیتی INFJ تمایل به كارآفريني دارند. 
در تعامل با تیپ شخصیتی INFJ حواس تون باشه، که اينها آدم هاي كم حرف و تو داري هستند، به‌خاطر همين، شناختن اونها دشوار است.
اما به خاطر اين كم‌حرفي، احساس بدي نبايد به شما دست بدهد، اينها به‌ خاطر اون احساسي بودن، ممكنه گاهي اوقات به راحتي صدمه ببينند و ممكنه اغلب احساسات‌شون را از ديگران پنهان كنند. 
وقتي مي‌خواهید با يك تیپ شخصیتی INFJ تعامل داشته باشيد، بايد درك و حمايت را، در كنار همديگر داشته باشيد و زمان‌هایی بايد بهشون فضا و فرصت بدهيد، تا بتوانند که گوشه‌نشيني و تنهايي را تجربه كنند. 
جالب است که بدانيد، افرادي كه از تیپ شخصیتی INFJ هستند، احساس مي‌كنند، گاهي وقت ها به درستي درك نمي شوند. ولي اگر مي‌خواهید که دوست خوبي براي يك INFJ باشيد، بايد براي درك نگرش‌شان و نقاط قوت شان، وقت بگذارید. 
والديني كه تیپ شخصیتی INFJ دارند،می‌توانند درك بسيار خوبی از فرزندان‌شان داشته باشند.معمولا استانداردهای بالایی برای اینکه، افراد نزديك و صميمي با فرزندان شان چه کسانی می توانند باشند، دارند.
ممكن است انتظارات زيادي از رفتار بچه هاشون داشته باشند.همچنین براشون مهمه كه فرزندشون مهربان ، دلسوز و همدل باشد، و روي اين ویژگی‌های فرزند كار مي‌كنند.
جالبه که بدونيد، تیپ شخصیتی INFJ به فرزندانشان كمك مي‌كنند كه به دنبال علايق و استعدادهاي خود بروند، تا توانايي هاشون را گسترش بدهند. 
به عنوان يك شریک زندگي، تامین حمايت و صميميت عاطفي، انتظاری است كه هر تیپ شخصیتی INFJ دارد. 
نكته های قابل توجه، صداقت ، يك‌رنگي و اعتماد است و اينها صفت‌های شاخصی است كه در تيپ شخصيتي INFJ دیده می‌شود. 

كاركرد غالب و مغلوب تیپ شخصیتی INFJ

كارکرد غالب، كاركرد اصلي است.تیپ شخصیتی INFJ درون‌گرا است، كارکرد غالبش، درون‌گرا احساسي يا احساسي درون‌گرا است. 
اما كاركرد مغلوبش، كاملا متفاوت است و تي اي (TE) است، يعني فكري برون‌گرا است و عواملي هستند كه اين كاركرد مغلوب رو توي اين افراد تحریک می‌کنند. 

عوامل تحریک کننده کارکرد مغلوب در تیپ شخصیتی INFJ

وقتي در شرايط استرس و فشار قرار مي‌گيرند، منفي‌گرايي خاصي پيدا مي‌كنند و هر چیز و یا شخصی را مورد انتقاد قرار می‌دهند. حتي اگر هدف اين انتقاداتي كه مي‌كنند، خودشان هم نباشد.
تیپ شخصیتی INFJ با كاركرد فكري برون‌گرا ممكنه عكس العمل های بد و بي‌رحمانه‌اي به كساني كه منتقدشون هستند، داشته باشند. 
ترس از دست دادن و ترس از جدايي، اينها چيزهای است كه وقتي كه در فشار و استرس قرار مي‌گيرند و كاركرد مغلوب فعال مي‌شه، خودش رو نشان مي‌دهد. 
تهديد از دست دادن يك رابطه محکم، و يك مسووليت ارزشمند، مي‌تونه براي اينها حكم یک محرك رو داشته باشد.تیپ شخصیتی INFJ در اين حالت كه قرار مي‌گيرند، احساس پوچ و بي‌معنایی مي‌كنند. 
تجاوز به ارزش ها‌ی تیپ شخصیتی INFJ، يه نكته ی ديگه‌اي مي‌تونه باشه. اين افراد درون‌گرا، زماني كه به يكي از ارزش‌هاي اونها كه خيلي هم براشون مهمه، توهين و تجاوز مي‌شه، سريعا واكنش نشان مي‌دهند.
در این حالت كارکرد مغلوب شون فعال مي‌شه و حالت صبوری و آرامش و سكوتي که داشتند، حالا به يك حالت تدافعي همراه با برون‌گرايي تبديل مي‌شود.
اتهام به بي‌لياقتي ، جالبه بدونيد در اولين واكنش به اين مساله، تيپ‌هاي احساسي درون‌گرا، ترس‌هاي ناخودآگاه‌شون را بروز مي‌دهند و دچار يك سري فرافكني‌هايی مي‌شوند.
در اين حالت، نسبت به اشتباهات ديگران شديدا واكنش نشان مي‌دهند. اين واكنش نامناسب مي‌تونه گاهي اوقات تبديل به يك انتقاد بي‌رحمانه و حتي يك طرفه بشه. 
در اين مرحله كاملا همه چيز رو به بي‌لياقتي شخصي خودشون نسبت مي‌دهند و با گرفتار شدن در اين كارکرد مغلوب، اين تيپ‌هاي شخصيتي، دچار يك سري قضاوت‌هاي غيرمنصفانه و تند و افراطي می شوند و همين‌طور به شدت آدم های انتقادي مي‌شوند. 
گاهي اوقات اين انتقادات در ابتدا به سمت خودشان است، اما بعد به سایر افراد، تعميم مي‌ دهند و رفتارهاي عجولانه‌اي را از خودشان بروز مي‌دهند. 
وقتي كه در حالت مغلوب قرار مي‌گيرند؛ كارکرد مغلوب شان فعال می شود و علاقه شديد و وافري دارند كه سريعا كارها را انجام بدهند و معمولا در اين شرايط، هر تصميمي كه مي‌گيرند، اوضاع را بدتر مي‌كند. 
حتي اگر موقعيت خيلي وخيم هم وجود نداشته باشه، اينها با اين طرز فكر و با اين رفتار مي‌توانند که اون موقعيت وخيم را به وجود بياورند.
البته بايد بدونيد وقتي استرس مداوم به تیپ شخصیتی INFJ وارد مي‌شود، تبدیل به آدم هايي می‌گردند كه بدبين، بي‌اعتماد و نااميد مي شوند.
راهكارش این است كه “خود کنترلی” بكنند و اين احساس بي‌اعتمادي را از دیگران، مخفي كنند. 
راهکار دیگر این که، آن منفي‌گرايي مفرط و آن انتقاد از ديگران را بازنگري كنند.تمركز مجدد روی ارزش‌های شخصيتی شان داشته باشند و زمان براي تفريح و پرداختن به فعاليت‌هايي كه بتونه اونها را آرام بكنه، بگذارند. 
اگر حس افسردگي و احساس بيچارگی و درماندگي کردند، با اطرافيانشون و با دوستان شون صحبت بكنند و اگر رفتارهاي تهاجمي داشتند، تنها بشوند، تا بتوانند که انرژي شان را بازيابي بكنند. 
چنان چه اعتماد به نفس شان را از دست دادند، روی مسایلی که درست است، تمركز ‌كنند، نه تمرکز روی چیزهایی كه غلط و اشتباه است.
کلا درون‌گراها، رفتارهاي خاصي دارند و كلا درون‌گراها، آدم هايي هستند كه در ارتباطات به جهت اينكه ساكتند، به نظر آدم هاي مرموزي مي‌رسند و ما بايد آگاه باشيم كه اين آدم هاي درون‌گرا، شنونده‌هاي خوبي هستند. 
اما شايد به دلیل اینکه خيلي راحت نمی‌توانند صحبت بكنند،بايد بهشون فضا و فرصت بدهید.
1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x