مغز در شب باید عضلات ارادی در خواب را از کار بیندازد، اما وقتی که این اتفاق نمی افتد و فرد رویا می‌بیند، نورون‌های مغز روشن می‌شود و  مانند روز به اندام های ارادی بدن دستور می‌فرستند.

صحبت کردن در خواب

زمانی که باید تمام قسمت عضلات ارادی خاموش شده باشد ولی فقط بعضی از اندام‌ها قطع می‌شود،بعضی از اندام‌ها شروع به حرکت می‌کنند، و باعث عکس‌العمل‌هایی مانند راه رفتن  یا حرف زدن در خواب می‌شود.
صحبت کردن در خواب چیست و چگونه می‌توان آن را متوقف کرد؟
  • آیا تا به حال شده که با صدای صحبت کردن شریک زندگی تان یا هم اتاقی‌تان از خواب بیدار شده باشید؟
  • گاهی وقت‌ها نیز شخص روبروی‌تان را می‌شناسید، اما صدایی که از او خارج می‌شود، کاملا غریبه است و این باعث می‌شود فرد روبروی‌تان برایتان تبدیل به یک بیگانه شود.
بعد از خروپف یکی از بدترین عادت‌های غیر ارادی حرف زدن در خواب است.
این عادت ناخوشایند نه تنها می‌تواند خواب را از شما و شریک زندگی‌تان بگیرد، بلکه می‌تواند بسیار ترسناک نیز باشد . 
مطالعه‌ای که اخیراً بر روی تعدادی از افراد که به عادت صحبت کردن در خواب مبتلا هستند انجام گرفت، مشخص شد که گفتگوی شبانه این افراد مضامین باورنکردنی و عجیبی دارد.
مطالعات برای این افراد نشان می‌دهد که تقریباً یک چهارم از کلماتی که در هنگام خواب توسط آنها بیان می‌شود منفی، و ۲۲ درصدکلمات زشت ناخوشایند بوده‌اند.
در خواب چه چیزهایی گفته می شود

افراد در چه موضوعاتی در خواب حرف می زنند؟ 

وقتی فرد شروع به حرف زدن در خواب می‌کند، در واقع از دنیای واقعی جدا شده است. 
گاهی وقت ها حرف های او واقعیت است و مربوط به تجربیات او و با صدای خودش است.اما ممکن است بعضی اوقات  با صدای شخصیتی که در رویایش است صحبت کند نه با صدای واقعی خودش. 
حتی می‌تواند با صدای جنس مخالف صحبت کند و حد و مرزها را از بین ببرد.
گاهی اوقات هم با  صداهای نامفهوم   صحبت می‌کند و حتی گاهی اوقات نیز حرف زدن او با صداهای عجیب و غریبی که از خود در می آورد چاشنی می‌شود . 
در تمام این موارد رفتار فرد کاملا غیر ارادی است و لازم به ترسیدن و نگرانی نیست.
بسیاری از محققان بر این باورند که مضمون صحبت‌های ما هنگام خواب در واقع چیزهایی است که در طول روز از به زبان آوردن آنها به هر دلیلی واهمه داریم و یا اینکه به اتفاقات روزانه ما مربوط است. 
البته اگر کلمات بر اثر مصرف بیش از حد الکل گفته شود، معمولا ربطی به زندگی روزمره ندارد و اغلباً عاری از حقیقت و وحدت است.
در واقع حرف زدن در خواب عکس‌العمل بدن است نسبت به اتفاقات بیرونی، که نمی‌توان آن را نوعی اختلال آسیب رسان یا بیماری پنداشت.
عوامل صحبت کردن در خواب

عوامل صحبت کردن در خواب

نگران نباشید، اینکه می گوییم سیستم بدن دچار خطا شده است به این معنی نیست که تمام سیستم بدن شما دچار خطا است.
موضوع صحبت کردن در خواب باعث جنون یا بیماری های حاد نمی‌شود، ولی بهتر است درمان شود.
حتی جالب است بدانید بیشترین رکورد صحبت کردن در خواب که تا به حال ثبت شده مربوط به آهنگساز معروف،مک گرگور است که او حتی در خواب نیز نبوغش را نمایان می‌کرد.
او از ۸۰۰ نوار ضبط شده‌ای که هم اتاقی اش شب‌ها از او جمع کرده بود آلبومی به نام دنیای رویایی مک گرگور روانه بازار کرد.
عوامل صحبت کردن در خواب معمولاً این‌ها هستند :
 
  • ترس
  • افسردگی و اضطراب
  • مصرف الکل
  • مشکلات مربوطه به خواب؛ مانند بی‌خوابی،قطع شدن ناگهانی تنفس در خواب
  • اتفاقات خوشایند و یا ناخوشایند در طول روز مانند قرار گرفتن در موقعیت جدید که موجب هیجاناتی در فرد می‌شود.
می‌تواند عوامل حرف زدن در خواب باشد.
راه های درمان صحبت کردن در خواب

راهکار درمان حرف زدن در خواب

سعی نکنید کسی را با صحبت‌هایی که در خواب می‌کند قضاوت کنید، مثلا ممکن است کسی در خواب ادعا کند که معشوقه‌ای دارد، اما این درست نباشد. 
خوشبختانه اعتراف‌هایی که در خواب از افراد گرفته می‌شود، حتی اگر مسئله قتل یا کارهای غیر اخلاقی باشد، در دادگاه قابل استناد نیست.
به این دلیل که طبق گزارش بنیاد ملی خواب کاملا مشخص است که صحبت‌هایی که در خواب گفته می‌شود، محصول یک ذهن آگاه و معقول نیست.
به همان اندازه که صحبت‌های فرد ممکن است از روزش نشات گرفته شده باشد،به همان اندازه ممکن است کاملاً غیر واقعی و مزخرف باشد.
اگر شما هم به صحبت کردن در خواب مبتلا هستید، باید بدانید که برای مشکل صحبت کردن در خواب راه‌های درمانی خاصی وجود دارد.
  • می‌توانید با یک متخصص حوزه خواب صحبت کنید و بدین ترتیب مشکلی که منجر به صحبت کردن در خواب شده را پیدا و رفع کنید. 
  • در صورتی که به افسردگی و اضطراب نیز دچار هستید ،می توانید با درمان آن از عادت ناخوشایند صحبت کردن در خواب خلاص شوید. 
  • بعد از استرس و افسردگی مهمترین عامل برای مشکل صحبت کردن در خواب نداشتن خواب کافی شبانه است ؛ به این ترتیب اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی می‌خوابید و برنامه منطقی برای خوابیدن تهیه کنید.
  •  همچنین خوردن ، نوشیدن و سیگار کشیدن بلافاصله قبل از خواب را متوقف کنید، این عادات نقش مهمی در صحبت کردن در خواب دارند .
  • توصیه می‌شود اگر فردی در حال حرف زدن در خواب است، سعی نکنید که یک دفعه‌ای او را بیدار کنید؛ این کار باعث آشفتگی و سردرگمی ذهنی فرد می‌شود.  
  • همچنین اگر شخص در هنگام خواب رفتار خشونت آمیز یا جیغ و فریادی بروز دهد بهتر است، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
همیشه این را مد نظر قرار دهیم؛ مسایل روانشناختی نشانه‌ها و علایمی دارد که ما نباید به راحتی از آن بگذریم،نباید سطحی و نادیده گرفته شود و نباید سرکوب کنیم.
اگر ما غمگین هستیم،مضطرب هستیم و ترس و نگرانی داریم،در خواب راه می رویم و یا در خواب حرف می زنیم،این نگرانی‌های مزمن و اختلالات یک معنایی دارد. 
باید علمی و دقیق بررسی دقیق شود و به راحتی از کنار آن نگذریم.ممکن است در وهله اول درمانی نداشته باشد و فقط نیاز باشد برای چک کردن و اخذ مشاوره به پزشک مشاور و یا دکتر روانشناس مراجعه نماییم.
بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که با بهترین مشاور توسعه فردی و یا پزشک روانشناس تماس بگیرید و یا اولین وقت مشاوره را رزرو نمایید.  
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دکتر زهره واثقی، مشاور و روانشناس خانواده و زوج درمانگر، متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، اختلافات زناشویی،اضطراب، مشاوره تربیت کودک،اختلالات یادگیری کودک و آموزش مهارت های زندگی هستند و با توجه به سوابق زیادی که در زمینه های مختلف درمان گری دارند می توانند بهترین راهکارها و راه حل ها را برای شما ارائه دهند.دکتر زهره واثقی یکی از بهترین روانشناسان در شمال تهران هستند.
روانشناس خانم دکتر زهره واثقی
مقالات منتشر شده:

آخرین نوشته‌ها

تماس با ما

02166703576 - 02122214949
راه های ارتباطی با دکتر زهره واثقی
دسترسی سریع به مقالات
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x